Comisia de fond funciar Suceava a validat retrocedarea a 30,4 ha de pădure pentru şase persoane

> De asemenea, au fost invalidate patru cereri pentru retrocedarea a 18,3 ha de pădure

Sub conducerea prefectului judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, în calitate de preşedinte, s-a desfăşurat, marţi, şedinţa de lucru a Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă impuse de contextul epidemiologic actual.

Pe ordinea de zi au fost incluse 39 de lucrări elaborate de către Biroul aplicarea actelor cu caracter reparatoriu şi aplicarea apostilei din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Suceava, de la ultima şedinţă care a avut loc în data de 28.06.2021.

Au fost adoptate 33 de hotărâri ale comisiei judeţene

Lucrările supuse dezbaterilor şi aprobărilor au vizat informări ale membrilor comisiei judeţene pe probleme specifice şi punctuale, propuneri ale comisiilor locale de fond funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră sau terenuri agricole, atribuirea de terenuri aferente locuinţelor, validări de amplasamente, modificări sau, după caz, corectări titluri de proprietate, precum şi emitere de duplicate ale unor titluri de proprietate.

În cadrul şedinţei au fost adoptate 33 de hotărâri ale comisiei judeţene.

Dintre acestea, 11 au avut ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate, respectiv validarea amplasamentului pentru o suprafaţă totală de 30,4741 ha teren cu vegetaţie forestieră ca urmare a cererilor formulate de un număr de 6 persoane fizice.

De asemenea, printr-un număr de 4 hotărâri au fost invalidate propunerile comisiilor locale de fond funciar, adresate comisiei judeţene, prin care s-a propus reconstituirea dreptului de proprietate, respectiv validarea amplasamentului pentru o suprafaţă totală de 18,3894 ha teren cu vegetaţie forestieră.

Totodată, printr-o hotărâre a fost admisă o cerere privind propunerea de atribuire în proprietate de teren aferent locuinţei pentru o persoană fizică.

De asemenea, au fost emise 10 hotărâri care au vizat fie modificări de titluri de proprietate sau, după caz, puneri în executare de hotărâri judecătoreşti.

O hotărâre a fost emisă pentru o persoană fizică şi a privit însuşirea amplasamentului pentru o suprafaţă de 1,39 ha teren cu vegetaţie forestieră propus spre validare de către o comisie locală, dat fiind incidenţa Deciziei CCR nr. 395/2017.

Pentru un număr de 4 contestaţii formulate împotriva unor hotărâri ale comisiilor locale, au fost emise un număr de 4 hotărâri.

Două hotărâri au vizat modificări ale unor hotărâri de comisie judeţeană, la propunerea comisiilor locale de fond funciar.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse şi 3 informări pe diverse teme specifice activităţii de fond funciar, precum şi 3 solicitări privind emiterea de duplicat de titlu de proprietate.

„Aducem la cunoştinţa tuturor persoanelor îndreptăţite că în cadrul Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava se depun toate diligenţele necesare pentru rezolvarea şi soluţionarea tuturor lucrărilor înregistrate la comisie şi aflate, în prezent, în diverse etape de lucru, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acesteia în vigoare” anunţă Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: