Printr-un proiect comun Suceava – Cernăuţi

Utilaje şi echipamente pentru situaţii de urgenţă

> Lider de proiect este Consiliul Judeţean, cu o finanţare nerambursabilă de peste 300.000 de euro urmând a fi achiziţionate echipamente pentru alpinism, staţii de tratare a apei, motopompe, bărci cu motor, cât şi un excavator modern

Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Administraţia pentru Protecţie Civilă a Populaţiei a Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi şi Agenţia pentru Inovare şi Dezvoltare Cernăuţi au promovat, în vederea accesării finanţării nerambursabile europene, proiectul „Siguranţă şi protecţie -Factori comuni în cooperarea transfrontalieră (Safe Prot)”. Printre activităţile proiectului, este prevăzută dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava cu un excavator modern cu remorcă cu 3 axe, a unei staţii pentru tratare a apei, dar şi a mai multor echipamente pentru alpinism. Pe lângă înfiinţarea unui sistem de alertare  a populaţiei, de echipamente de alpinism şi staţii de tratare a apei, la partea ucraineană vor ajunge şi motopompe şi bărci cu motor. Cererea de finanţare a fost înaintată de Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de partener-lider, documentaţia parcurgând toate etapele şi aflându-se în faza de contractare. Potrivit acesteia, valoarea proiectului este de 302.843 de euro, respectiv de aproximativ 1,49 milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Suceava fiind de 30.285 de euro, echivalentul a aproape 150.000 de lei.  Proiectul a fost depus în cadrul Proiectului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, Prioritatea 4.2 „Sprijinirea activităţilor comune pentru prevenirea dezastrelor naturale, a celor provocate de om, precum şi acţiunilor comune în situaţii de urgenţă”, Apelul 2 „Proiecte soft”. Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Siguranţă şi protecţie – Factori comuni în cooperarea transfrontalieră (SafeProt)” şi a cheltuielilor aferente se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare lunare a deliberativului judeţean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: