Mircea Petriuc, preşedintele Salvaţi Copiii Suceava:

Îmi doresc să aduc zâmbete pe feţele oamenilor, iar dacă zâmbetele acestea sunt pe chipurile copiilor este şi mai bine

Potenţialul sucevenilor de a face bine nu a scăzut, în ciuda pandemiei şi a situaţiei generate de aceasta, iar oamenii sunt în continuare darnici, a transmis Mircea Petriuc, preşedintele Salvaţi Copiii, Filiala Suceava, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

„Sucevenii sunt darnici”, a spus Petriuc, care a menţionat că deşi Salvaţi Copiii nu este o asociaţie caritabilă, nu a putut ignora potenţialul de a face bine şi a intermediat între donatori şi beneficiari.

„Salvaţi Copiii nu este o organizaţie caritabilă, noi nu facem caritate. Principalul nostru obiectiv este să urmărim ca drepturile copilului să fie respectate şi intervenim, punctual, acolo unde nu sunt respectate, eventual cu anumite corecţii care ne stau în putinţă. Dar nu putem ignora potenţialul enorm de a face bine, din jurul nostru” a declarat Mircea Petriuc.

El a subliniat că este de punctat că Salvaţi Copiii a reuşit să câştige încrederea sucevenilor prin transparenţă.

„Oamenii au observat că tot ce au dăruit şi donat ei către organizaţie a ajuns la destinatari. Tot ce am făcut noi a fost să ne poziţionăm între donatori şi beneficiari. Este singurul mod în care noi acţionăm” a explicat preşedintele Salvaţi Copiii Suceava.

Petriuc a menţionat că acest efort este unul comun şi întotdeauna voluntarii au fost părtaşi la toate evenimentele şi proiectele filialei Suceava a organizaţiei Salvaţi Copii.

„Avem o bază de voluntari mare, poate cea mai mare dintre toate organizaţiile din zonă. Secretul legat de voluntari este următorul: odată ce ai participat la o activitate de la Salvaţi Copiii, cu siguranţă o să vrei să mai participi. Un exemplu în acest sens sunt eu. Profesia mea a fost de pompier, sunt intrat în organizaţie de 10 ani şi am făcut acest pas încă de când eram în activitate” a declarat Mircea Petriuc.

Întrebat la finalul interviului de la News Bucovina  ce îl motivează să continue activitatea în cadrul organizaţiei, Mircea Petriuc, preşedintele Salvaţi Copiii, Filiala Suceava, a mărturisit că a fost educat să se centreze pe obiective, iar acest obiectiv, în situaţia dată, este să vadă zâmbete pe feţele oamenilor din jurul său şi, dacă reuşeşte să facă asta, ziua lui este mai bună.

„Dacă zâmbetele acestea sunt pe chipurile copiilor este şi mai bine” a spus Petriuc.

El a făcut, între altele, referire şi la campania „Dăruieşte bicicleta care ţi-a rămas mică” derulată de Salvaţi Copiii Suceava, prin care mai mulţi copii suceveni au primit câte o bicicletă înaintea vacanţei de vară. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: