La solicitarea Consiliului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă se pregăteşte pentru confruntarea cu valul al patrulea al pandemiei

> Dacă Secţia „Boli infecţioase” nu va mai face faţă, suport Covid-19 vor fi secţiile „Pneumologie” şi „Dermatologie”, iar la ATI vor fi activate 20 de paturi cu ventilatoare > Numărul internărilor celor cu boli cronice va fi limitat, intervenţiile stabilite vor fi reprogramate, putându-se „merge până la internarea doar a pacienţilor cu urgenţe medico-chirurgicale”

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, printr-o adresă din 22 iulie a.c., a înaintat Consiliului Judeţean, la solicitarea acestei instituţii, „planul de pregătire în eventualitatea creşterii numărului de pacienţi internaţi cu SARS-CoV-2”. Potrivit sursei citate, la peste 40 de pacienţi care necesită spitalizarea, Secţia „Boli infecţioase”, cu un total de 92 de paturi, va interna şi trata, în integralitate, numai cazurile diagnosticate cu infecţia cu noul coronavirus. În cea de-a doua fază, respectiv în momentul în care capacitatea Secţiei „Boli infecţioase” nu va mai face faţă, ca suport Covid-19 vor fi deschise secţiile „Pneumologie”, cu 75 de paturi şi „Dermatologie”, cu 20 de paturi.

Conform adresei semnate de managerul interimar dr. Alexandru Calancea şi de directorul medical interimar dr. Dimitrie Cristian Siropol, în Secţia „Anestezie, Terapie Intensivă” (ATI) – care funcţionează, la această dată, cu 4 paturi Covid-19, dintre care unul pentru dializă – vor fi deschise treptat, odată cu creşterea numărul de pacienţi, în funcţie de necesităţi, cele două saloane compartimentate, cu câte 8 paturi. Măsura luată va face posibil un disponibil de 20 de paturi ATI cu ventilatoare conectate la sursă de oxigen şi cu saltele antiescare, până la 3 paturi din acest total fiind rezervate bolnavilor Covid-19 dializaţi. De asemenea, stocurile de echipamente, materiale şi medicamente vor fi evaluate zilnic, în prezent existând cantităţi suficiente de materiale de protecţie, cât şi de antivirale, imunomodulatoare şi anticoagulante. Totodată, numărul internărilor pacienţilor cu boli cronice va fi limitat, intervenţiile deja stabilite vor fi reprogramate, iar în funcţie de incidenţa cazurilor pozitive de Covid-19, „se va merge până la internarea doar a pacienţilor cu urgenţe medico-chirurgicale”. „Circuitele funcţionale vor fi asigurate distinct pentru zonele Covid, non-Covid şi tampon” se arată în adresa transmisă Consiliului Judeţean de către Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în care se mai menţionează că „în funcţie de modificările avizate, se va actualiza procedura de circuite funcţionale, cu implementarea şi instruirea personalului responsabil”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: