Panouri electronice de avertizare Ro-Alert

> Acestea vor fi amplasate în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi şi Fântâna Mare

Consiliul Judeţean Suceava împreună cu ISU Suceava se vor asocia cu municipiile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, cu oraşul Gura Humorului şi cu comuna Fântâna Mare, dar şi cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi în vederea montării unui număr de şase panouri electronice de avertizare tip RO-Alert.

Într-un proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii şi aprobării consilierilor judeţeni în şedinţa din 28 iulie, iniţiat de vicepreşedintele CJ Suceava Cristinel Creţu, se arată că judeţul Suceava se confruntă cu o serie de riscuri naturale şi antropice, exacerbate în contextul schimbărilor climatice, ce reprezintă o ameninţare pentru cetăţeni.

Mai mult, se arată că frecvenţa şi intensitatea evenimentelor meteorologice extreme, cu riscuri mari de producere a unor pagube semnificative asociate ecosistemelor, aşezărilor omeneşti şi infrastructurii, impun consolidarea capacităţii de reacţie în caz de dezastre pentru a diminua pierderile umane şi materiale.

Din acest motiv, panourile de afiaj stradal tip LED sunt necesare pentru informarea/prevenirea populaţiei din judeţ prin afişarea în timp real a mesajelor de alertare şi avertizare de tip RO-Alert, transmise din dispeceratul ISU Suceava cu privire la posibilitatea producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte imediate şi de amploare asupra integrităţii populaţiei şi a distrugerii bunurilor materiale.

Pe perioada în care nu vor fi afişate mesajele de tip RO-Alert, panourile vor fi utilizate pentru a proiecta mesaje de informare preventivă specifice ISU Suceava precum şi alte mesaje de interes public pentru cetăţeni.

În cadrul parteneriatului, CJ Suceava va asigura finanţarea achiziţiei panourilor, ISU Suceava se va ocupa de amplasarea şi gestionarea lor, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va pune la dispoziţie teren, iar autorităţile locale vor pune la dispoziţie teren, vor asigura plata energiei electrice şi vor propune ISU Suceava mesaje de interes public care să fie afişate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: