Înfrăţirea Suceava-Chişinău va fi parafată pe 14 octombrie, la hramul capitalei Republicii Moldova

> Aşa s-a convenit cu prilejul întrevederii dintre primarul Ion Lungu şi omologul său Ioan Ceban, din Republica Moldova

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut, la sfârşitul săptămânii, o nouă întâlnire de lucru cu Ioan Ceban, primarul municipiului Chişinău. Întrevederea s-a consumat la sediul administraţiei publice locale sucevene, oaspeţii din Republica Moldova făcând schimb de experienţă cu omologii lor din Suceava. „Delegaţia de specialişti veniţi de la Chişinău

purtat discuţii cu omologii lor de la Primăria Suceava, pe teme de transport public, patrimoniu, sănătate, turism, cultură, administrarea pieţelor şi altele” a anunţat edilul-şef, precizând că, în paralel, se lucrează la identificarea de proiecte europene comune transfrontaliere cu finanţare europeană, un exemplu de bună practică în acest sens fiind reabilitarea, în anii anteriori, a Cetăţii domnitorului Ştefan cel Mare din Soroca. Nu în cele din urmă, primarul Ion Lungu a reliefat că în timpul discuţiilor s-a convenit ca parteneriatul de înfrăţire a municipiului Suceava cu municipiul Chişinău să fie semnat pe 14 octombrie 2021, zi în care este sărbătorit hramul capitalei Republicii Moldova.

Un alt parteneriat a fost perfectat în 2017, cu municipiul Soroca, raionul Soroşca din Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: