Deputatul PSD Mirela Adomnicăi:

Premierul vorbeşte despre bunăstare, fericire şi creştere economică…

 …iar românii sunt obligaţi să strângă cureaua şi să achite costurile deciziilor halucinante ale actualului guvern

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a apreciat, ieri, printr-o declaraţie de presă, că în timp ce premierul vorbeşte despre bunăstare, fericire şi creştere economică, românii sunt obligaţi să strângă cureaua şi să plătească pentru deciziile halucinante ale actualului guvern.

„După ce că am fost îndatoraţi până peste cap, prin împrumuturile de peste 50 de miliarde de euro contractate de Cîţu, acum aflăm din declaraţiile fostului ministru al Finanţelor că, după primele 6 luni din guvernarea alianţei PNL-USR-UDMR, lipsesc 13 miliarde de lei din veniturile preconizate pentru 2021” a arătat deputatul social-democrat suceavean.

Potrivit Mirelei Adomnicăi, „această ilegalitate flagrantă comisă de guvernul Cîţu la elaborarea legii bugetului” a ieşit la iveală odată ce liberalii au început să se certe înaintea congresului.

Puţinii bani pentru investiţii vor ajunge doar la cei de la care Cîţu are nevoie de voturi

„Veniturile false înscrise în buget sunt principalul motiv pentru care s-au blocat toate investiţiile din România prin PNDL. Ce face premierul Cîţu în tot acest timp? Negociază cu primarii, în încercarea disperată de a-şi asigura preşedinţia PNL, amăgindu-i cu o viitoare rectificare bugetară! Pe fondul acestei găuri bugetare, asta nu va face decât să adâncească criza şi să le creeze aleşilor locali iluzia că-şi vor putea finanţa investiţiile la nivel local. În realitate, nu este vorba decât despre noi promisiuni mincinoase, în timp ce puţinii bani disponibili pentru investiţii vor ajunge doar la cei de care are nevoie Cîţu pentru a obţine voturi la congresul PNL” susţine parlamentarul sucevean.

O guvernare total decuplată de la nevoile oamenilor şi ale economiei

Mirela Adomnicăi a adăugat că atunci când principala preocupare a guvernanţilor e să se lupte pentru putere, românii achită „nota de plată” a incompetenţei guvernamentale, pierzând în medie peste 2850 de lei anual din cauza scumpirilor din ultima perioadă şi a îngheţărilor/tăierilor de venituri dispuse de guvernarea actuală de dreapta, „o guvernare total decuplată de la nevoile oamenilor şi ale economiei naţionale”.

„Oamenii obişnuiţi sunt sufocaţi de scumpiri şi sărăcesc lună de lună. Preţurile produselor esenţiale în coşul lunar de consum cresc fără încetare: energie +17%, benzină şi motorină +12%, ulei +16%, pâine +5%, brânză +5%, fasole +5% etc. Din păcate, asta este realitatea evidenţiată de statistica oficială, care contrazice astfel halucinaţia lui Cîţu că «preţurile scad» şi că «românii sunt mai fericiţi». Nu românii sunt fericiţi în guvernarea Cîţu, ci doar clientela politică a PNL, USR-PLUS şi UDMR, iar plusul pe care-l vede Cîţu nu există decât în capul şi-n propaganda sa!” a conchis deputatul Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: