Modernizarea parcului Şipote este întârziată de activiştii care „s-au sucit”

> Membrii comisiei din care fac parte şi reprezentaţii aşa-zisei societăţi civile, militanţi pentru protecţia mediului, nu mai vor temă de proiectare, ci concurs de soluţii, demers care amână depunerea proiectului la ADRNE > „Noi am vrut să fim cât mai operativi, să avem pregătit proiectul pentru partea de finanţare, dar, din păcate, iată că deja am pierdut vreo 3 luni de zile” a explicat primarul Ion Lungu

Proiectul de modernizare a parcului Şipote din municipiul Suceava şi de amenajare a zonei de agrement a intrat în impas, a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, potrivit căruia Comisia tehnică aprobată prin votul consilierilor locali nu mai vrea temă de proiectare, aşa cum s-a stabilit iniţial. Lungu a informat că, pe 17 iunie, executivul a primit o adresă din partea comisiei cu pricina, aceasta cerând imperativ organizarea unui concurs de soluţii, prin modificarea în Consiliul Local a hotărârii aprobate anterior, cea care prevedea realizarea unei teme de proiectare pentru întocmirea studiului de fezabilitate.    „Ne întoarcem de unde am plecat. Noi am mers pe ideea respectivă, însă la urbanism se pricep toţi, la fel ca la sport şi agricultură. Probabil, şi-au zis aceştia că «nepricepuţii ăştia din primărie nu ştiu să facă un proiect, şi îl vom face noi».

Şi atunci am intrat în Consiliul Local, am cooptat tot felul de specialişti, arhitecţi, peisagişti, universitari, de la Romsilva şi din societatea civilă, să facem împreună acea temă de proiectare. Ne consultam cu oameni de specialitate, să nu se spună că am făcut-o, în exclusivitate noi, cei din Primărie şi nu am ţinut cont de ei. S-au sucit, pe româneşte, iar acum vor concurs de soluţii. Or, hotărârea de Consiliu Local nu prevede asta, ci o temă de proiectare prin care să stabilim studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici” a reliefat Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a pus în vedere că în acest mod etapele care trebuie parcurse sunt amânate, iar depunerea proiectului la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, în vederea obţinerii finanţării europene nerambursabile, bate pasul pe loc. „Acum, ca să facem un concurs de soluţii trece o perioadă de timp, după care, în etapa a doua să avem indicatorii tehnico-economici, urmaţi de celelalte aspecte. O să intru în Consiliul Local să fac o informare, să vedem ce este de făcut mai departe. Noi am vrut să fim cât mai operativi, să avem pregătit proiectul pentru partea de finanţare, dar, din păcate, iată că deja am pierdut vreo 3 luni de zile” a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Conform Primăriei municipiului Suceava, proiectul de modernizare a parcului Şipote vizează realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, trotuare, amenajare spaţii verzi, crearea de facilităţi pentru recreere, construirea de foişoare, instalare Wi-Fi în spaţiile publice, instalare de sisteme de supraveghere video, dotarea cu mobilier urban şi, nu în ultimul rând, modernizarea infrastructurii urbane care duce la zona respectivă.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. De apreciat demersul dlui primar si daca sunt piedici este regretabil! Din pacate unii edili au o atitudine contrara in a promava ceva de interes! O statistica trista, arata ca “La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populației conectată la sistemele de canalizare, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (88,5%), urmată de regiunea Centru (68,3%) și Vest (62,8%). Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord-Est (38,7%, unde este si jud. Suceava!), Sud-Muntenia (38,9%) și Sud-Vest Oltenia (42,9%). De ce la Dumbraveni se poate si la Scheia nu!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: