„De Sânziene, la Suceava”

> Este vorba despre o expoziţie a meşterilor populari, o prezentare „Produs în Bucovina”, de momente artistice şi acţiuni de promovare turistică

Consiliul Judeţean Suceava va prezenta, începând de astăzi, de la ora 14, timp de două săptămâni, evenimentul „De Sânziene, la Suceava”, care va include mai multe manifestări de promovare a zonei, dar şi lansarea unui proiect-pilot turistic ce presupune tururi tematice ghidate în municipiul Suceava, a anunţat, ieri, vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

Vicepreşedintele a spus că de vineri, de la ora 14, va fi deschisă expoziţia meşterilor populari, va începe şi prezentarea pregătită de Asociaţia „Produs în Bucovina”, dar va fi lansat şi proiectul-pilot „Turist în Suceava”.

Niculai Barbă a spus că, din discuţiile avute în pregătirea acestui eveniment cu reprezentanţi ai Asociaţiei de Turism „Bucovina”, cu cei de la Universitatea Suceava şi cu alte persoane implicate în domeniu, s-a desprins ideea necesităţii unor tururi ghidate prin municipiul Suceava.

„Ne propunem ca prin acest proiect-pilot să înfiinţăm mai multe tururi ghidate în municipiul Suceava, care să fie incluse în oferta turistică. E vorba despre tururi cu tematică, iar două dintre acestea vor fi lansate vineri, respectiv Suceava – medievală şi Suceava – multietnică” a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că punctul de plecare şi de încheiere al tururilor este platoul din centrul oraşului, iar la plecare va fi un moment de prezentare a turului şi a obiectivelor de pe traseu, urmând ca apoi, însoţiţi de un ghid, vizitatorii să parcurgă la pas aceste trasee.

Plecările în cele două tururi sunt programate de la ora 14 şi de la ora 17, astfel încât o persoană să poată să parcurgă într-o zi ambele trasee.

„Ghizii vor prezenta într-un mod aparte obiectivele de pe trasee, vorbind şi despre însemnătatea obiectivelor respective la înfiinţare transformarea şi rolul lor în perioada modernă şi contemporană. După ce vom detalia informaţiile pe care le primesc vizitatorii pe aceste tururi, mă aştept ca şi foarte mulţi suceveni să parcurgă aceste tururi, pentru că vor afla informaţii interesante despre istoria acestor locuri, locuri în care s-au născut şi trăiesc” a spus Niculai Barbă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a reluat solicitarea către Primăria Suceava de a înfiinţa, măcar pe perioada în care se desfăşoară evenimente în municipiul Suceava, o cursă de autobuz care să facă legătura între zona centrală şi platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.

El a mai declarat că la evenimentul „De Sânziene, la Suceava” scurtele programe artistice zilnice programate în diverse puncte din oraş se vor transfera pe esplanada centrală pentru a anima atmosfera din zonă.

Niculai Barbă a subliniat că în cadrul acestui eveniment o zi marcată în mod deosebit va fi cea de 24 iunie, când se va semna parteneriatul între Consiliul Judeţean Suceava, municipiul Chişinău şi trei raioane din Republica Moldova, va fi sărbătorită Ziua Internaţională a Iei, iar meşterii populari vor prezenta ateliere şi colecţii de costume populare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: