Din cauză că nu i s-a deschis complet paraşuta

Un adolescent de 16 ani a suferit multiple răni

>  El nu a reuşit să acţioneze paraşuta de rezervă

Un tânăr de 16 ani, elev al Aeroclubului din Suceava, care efectua, sâmbătă după-amiaza, salturi cu paraşuta a suferit multiple răni în urma unui salt eşuat.

Tânărul de 16 ani, elev al Aeroclubului teritorial „Grigore Bastan” Suceava, a efectuat un salt controlat de la 1.200 metri altitudine, dintr-un avion de tip AN-2. Din cauză că paraşuta nu i s-a deschis complet, paraşutistul a intrat într-o mişcare de rotaţie şi s-a prăbuşit pe sol, în apropierea aeroclubului.

Din primele verificări a reieşit că tânărul nu a efectuat manevra de eliberare a paraşutei de rezervă, conform procedurilor.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD, care l-a preluat şi transportat pe minor la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. După primele investigaţii medicale, i  s-a stabilit diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălţime. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: