Suceava

O adolescentă şi o tânără din sistemul de protecţie a copilului au fost salvate din mâinile unor proxeneţi şi traficanţi de minori

> Şase persoane au fost reţinute

 Şase membri ai unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism şi trafic de persoane din judeţul Suceava au fost reţinuţi în urma unei ample acţiuni organizate miercuri, 9 iunie, în judeţele Suceava şi Maramureş.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT Suceava au efectuat 11 percheziţii domiciliare în cele două judeţe şi au pus în executare 9 mandate de aducere.

Poliţiştii şi procurorii efectuează cercetări în acest caz încă din luna octombrie 2020, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Cercetările arată că, la sfârşitul anului 2020, doi bărbaţi (de 21 şi 32 ani) din comuna Valea Moldovei şi un bărbat (30 ani) din comuna Capu Câmpului ar fi constituit un grup infracţional organizat.

Cei trei ar fi traficat o adolescentă (infracţiunea trafic de minori) asistată de DGASPC Suceava – Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate şi au forţat-o să practice prostituţia.

Bărbaţii mai sunt bănuiţi şi de proxenetism faţă de o tânără de 18 ani, tot asistată de DGASPC Suceava, şi forţată să se prostitueze.

De menţionat că cei trei suceveni au fost sprijiniţi de alţi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 ani, care s-ar fi preocupat de racolarea de clienţi şi ar fi asigurat transportul celor două tinere la domiciliul acestora sau în diferite unităţi de cazare din judeţele Suceava şi Maramureş. Cea mai mare parte din sumele de bani rezultate ar fi fost însuşite de membrii grupării.

IPJ Suceava a precizat că  în urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate trei autoturisme, zece telefoane mobile, cartele SIM,  precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

În aceeaşi zi, cele nouă persoane au fost audiate, iar şase (cu vârste cuprinse între 20 şi 32 ani) au fost reţinute pentru 24 de ore. Ele sunt cercetate penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

După audierea persoanelor implicate şi administrarea materialului probator, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, fiind reţinute, pentru 24 de ore,  6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: