Rugbi, Divizia Naţională

CSM Bucovina Suceava a suferit o înfrângere drastică pe propriul teren

> În ultima etapă din tur, CSM Bucovina Suceava – CSM Galaţi 8-70

 Stadionul „Unirea”, pregătit cum nu se putea mai bine de organizatori, a găzduit, la finele săptămânii trecute, meciul din ultima etapă a Diviziei Naţionale de rugbi, dintre CSM Bucovina Suceava şi CSM Galaţi.

Sucevenii, deşi avertizaţi de forţa şi experienţa oaspeţilor, nu au putut face faţă iureşului dunărean şi au pierdut cu 8-70.

Elevii antrenorului jucător Marcel Creţuleac au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Vasilache. A fost doar un simplu foc de paie pentru că gălăţenii s-au dezlănţuit, profitând şi de greşelile sucevenilor. La pauză a fost doar 18-3 în favoarea oaspeţilor, nimeni din tribune neanticipând căderea gazdelor din partea secundă.

Imediat după reluarea jocului, CSM Galaţi a reuşit două eseuri transformate şi a dus scorul la 32-3 în favoarea ei. Sucevenii au mai avut energie pentru încă o acţiune splendidă care s-a finalizat cu un eseu marcat de Elisei.

Din păcate, din acest moment, de la scorul de 8-32, totul s-a prăbuşit pentru gazde, şi energia, şi moralul. Mult mai motivaţi şi mai bine pregătiţi fizic, gălăţenii au venit ca un tăvălug peste suceveni şi au făcut spectacol pe final de meci, marcând încă cinci eseuri, care de care mai frumoase.

Aşadar, în ultima rundă din turul Diviziei Naţionale de rugbi, CSM Bucovina Suceava – CSM Galaţi 8-70.

„Din păcate, nu putem mai mult. Trebuie să devenim o adevărată echipă şi cred că va mai dura puţin. Am avut şi câţiva jucători cu experienţă indisponibili şi asta s-a văzut. Vă daţi seama că este frustrant şi pentru mine, pentru că am fost pe teren, să observ neputinţa noastră.

Oricum, ştiam că pentru acest an ne vom putea lupta de la egal la egal doar cu colegii noştri de la Gura Humorului, cu cei din Alba Iulia şi Arad şi eventual cu Griviţa Bucureşti. Avem timp să strângem rândurile până la returul care va debuta în toamnă”, a declarat antrenorul-jucător al CSM Bucovina Suceava, Marcel Creţuleac.

În aceeaşi ultimă rundă a Diviziei Naţioanle, RC Gura Humorului a fost foarte aproape de un rezultat deosebit în faţa grupării RC Bârlad. Humorenii au pierdut cu 23-25 după ce au ratat un eseu neverosimil la ultima fază.

 foto: ADRIAN POPOVICI

Rezultate consemnate în etapa a IX-a:

CSM Bucovina Suceava – CSM Galaţi 8-70

RC Gura Humorului – RC Bârlad        23-25

CSU AV Arad – CS Năvodari              11-17

CSU Alba Iulia – Ştiinţa Petroşani     8-67

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: