Câinii nedoriţi din Suceava şi din localităţile învecinate pot fi duşi direct la adăpostul special amenajat

O problemă cu care se confruntă municipiul Suceava este cea a abandonării câinilor, nu doar a celor din localitate, ci şi a celor aduşi din localităţile apropiate. Aspectul a fost adus în atenţiei ieri, într-o conferinţă de presă, de viceprimarul Lucian Harşovschi, care, în colaborare cu o asociaţie de protecţie a animalelor, a avansat şi o soluţie de a pune capăt situaţiei.

„Fac un apel la sucevenii care nu mai doresc animale acasă. Decât să-i aducă în oraş şi să-i lase pe străzi, să-i ducă direct la adăpostul din Lunca Sucevei. Acolo vor fi preluaţi şi, împreună cu cei de la Pro Animals Tina, care se vor ocupa de aceştia, vom încerca să găsim alte opţiuni. Toţi cei din Suceava, cât şi din localităţile din jurul municipiului, dacă tot nu au ce face cu acestea animale, să nu le chinuiască, să le lase prin oraş, ca să le strângem noi după aceea, ci să le ducă la adăpost, unde această asociaţie se va ocupa de asigurarea hranei şi medicamentelor. Este o situaţie din care vom avea de câştigat cu toţii” a declarat Lucian Harşovschi.

Viceprimarul accentuează că locul câinilor nu este pe stradă, ci în adăpost, unde vor fi supuşi deparazitării şi vaccinării, după care vor fi – cei mai mulţi dintre aceştia – oferiţi spre adopţie externă.

La această dată, la o capacitatea de 500 de exemplare, în adăpostul Primăriei sunt îngrijite 279 de canine, însă au existat perioade în care au fost adăpostiţi şi peste 1.000 de câini adunaţi de pe raza municipiului. În anul 2020, din municipiul Suceava au fost capturaţi 716 câini fără stăpân, 625 au fost adoptaţi, iar la finele anului în adăpost au rămas 287 de canine. În primele 5 luni ale anului în curs, de pe străzi şi dintre blocuri au fost prinşi 283 de maidanezi, la adoptatori ajungând 289.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: