Cele mai mari personalităţi din istoria Las Vegasului!

Las Vegas aproape că nu mai are nevoie de nicio descriere, fiind cunoscut de-a lungul timpului sub denumirea de Capitala Mondială a Distracţiei. Şi nici nu ar avea cum să fie altfel dacă te raportezi la complexurile hoteliere care adăpostesc pe lângă cunoscutele cazinouri şi o mulţime de spectacole renumite care nu fac decât să consolideze reputaţia acestui oraş cosmopolit.

Elvis Presley

De păcănele gratis probabil că nu ai parte într-un cazinou din Las Vegas, însă cert este faptul că distracţia este la ea acasă oriunde ai alege să îţi petreci timpul în acest oraş. Aerul misterios, istoria sa tumultoasă şi legăturile indiscutabile cu Mafia, face din acest oraş un punct de atracţie pentru orice om de pe planetă.

Este evident că oraşul a atras şi o mulţime de celebrităţi, dintre care probabil că cel mai elocvent exemplu îl reprezintă Elvis Presley. Regele rock and roll-ului îşi defineşte în Las Vegas cariera sa de cântăreţ şi prezenţa în peste 700 de spectacole organizate începând cu anul 1969.

A performat în numai puţin de 700 de reprezentaţii în acest oraş, cele mai multe dintre ele în urma contractului cu hotelul Internaţional, cel care îi plătea anual 1 MILION de dolari  pentru prestaţia sa de cântăreţ. Dacă te raportezi la faptul că din 664 de spectacole organizate în această locaţie 633 s-au organizat cu sala plină, ai idee de  ce Regele a rămas atât de atras de acest oraş.

Şi acum, la peste 40 de ani de la dispariţia lui Elvis, este imposibil ca pe străzile intens luminate din Las Vegas să nu întâlneşti cel puţin o duzină de imitatori care duc într-un fel mai departe renumele acestui oraş.

Wayne Newton

Artistul se identifică uşor cu acest oraş prin prisma celor 25000 de spectacole pe care le-a dăruit acestuia. Wayne Newton era cunoscut în lumea artistică mai ales sub 2 pseudonime, Dl. Las Vegas sau Dl. Distracţie, mai ales începând cu anii 1980, anii în care a debutat în Las Vegas.

Este perioada cea mai prolifică a carierei sale, în această perioadă de timp reuşind să performeze în nenumărate spectacole de gen, culminând cu semnarea unui contract exclusiv cu un alt complex renumit din oraş, Stardust. Faptul că a performat aici 40 de săptămâni într-un an a făcut ca un salon al prestigiosului hotel să fie botezat cu numele său.

Până în anul 2019, Dl. Las Vegas a susţinut nu mai puţin de 30000 de spectacole în oraş, cea mai mare parte din cariera sa de 60 de ani de cântăreţ şi actor. Şi pentru că oraşul l-a apreciat la adevărata să valoare, Wayne Newton a fost inclus în Gaming Hall of Fame  în anul 2000, că o recunoaştere a rolului semnificativ adus în industria jocurilor de noroc şi în cea de divertisment.

David Copperfield

Pe numele său complet David Seth Kotkin, celebrul iluzionist american a văzut lumina zilei în anul 1956 în oraşul Metuchen, New Jersey. Este considerat de către revista Forbes ca fiind cel mai de succes magician din istorie, câştigând nu mai puţin decât 21 de Premii Emmy din 38 de nominalizări.

Spectacolele sale au fost atracţia principală în Las Vegas pentru ani buni, susţinând nu mai puţin decât 15 reprezentaţii pe săptămână la MGM Grand Hotel. La rândul său oraşul şi-a arătat recunoştinţa prin muzeul şi teatrul care îi poartă numele, amplasate în locaţii pe care un turist nu are cum să le rateze.

Performanţele sale nu au fost recunoscute numai de către Las Vegas, magicianul omologând 11 recorduri incluse în Guinness World, primind o stea pe prestigiosul bulevard Hollywood Walk of Fame. Nu în ultimul rând, activitatea sa de o viaţă a fost recompensată de către guvernul american prin numirea acestuia ca Legendă Vie a Bibliotecii Congresului American.

Cirque de Soleil

Deşi cu sediul în Montreal, Circul Soarelui este renumit pentru prestaţiile din afara ţării şi mai ales pentru lipsa animalelor din reprezentaţiile pe care le susţine. Înfiinţat în anul 1984, Circul Soarelui este fenomenul de care Las Vegas avea nevoie pentru partea de distracţie.

Şi performanţele acestuia nu au dezamăgit, Las Vegas mândrindu-se cu nu mai puţin de 300 de prestaţii fantastice pe care artiştii circului le-au avut de-a lungul vremii în oraş. Începuturile acestor prestaţii au loc în anul 1993, cu cel mai vechi show al Cirque de Soleil, Mystere, desfăşurat în Treasure Island.

Era ceva inedit pentru acea vreme, în reprezentaţie dându-şi întâlnire actori, comedianţi, acrobaţi, dansatori şi cântăreţi de operă, ceva unic la acea perioadă. Reprezentaţia a avut un succes fulminant, un număr de 9000 de spectatori la un asemenea spectacol fiind recordul stabilit de companie.

The Rat Pack

Înainte de dominaţia Regelui în Las Vegas, la putere era Rat Pack, un grup select de entertaineri care făcea deliciului publicului la acea vreme. Nume celebre făceau parte din grup şi dacă amintim numai pe Frank Sinatra, Dean Martin sau Shirley MacLaine poţi înţelege de ce grupul era la mare căutare.

Era de glorie a acestui grup de elită a luat sfârşit acum mai bine de 50 de ani dar succesul răsunător repurtat atâţia ani încă mai dăinuie asupra oraşului Las Vegas. Dincolo de scenă, grupul apare şi în filmele anilor 60, cel mai reprezentativ film fiind Ocean’s 11 şi Sergeants 3.

Concluzie

Nume precum Frank Sinatra, Elvis Presley, Wayne Newton, David Copperfield sau Cirque de Soleil sunt numai câteva dintre numele celebre care şi-au pus amprenta asupra oraşului. Rămâne de văzut ce alte celebrităţi vor aduce faimă acestui oraş, însă până atunci un lucru este sigur, Las Vegas continua să rămână acelaşi oraş surpriză pe care merită cel puţin o dată în viață să îl vizitezi!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: