Miercuri, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”

Ediţie specială a evenimentului Seara de Poezie

> Se va lansa volumul de poezii „note din secolul kitsch” de Antonia Mihăilescu

Casa de Poezie Light of ink a anunţat că miercuri, 19 mai, începând cu ora 18.30, în sala Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, va organiza Seara de Poezie 6 (ediţie specială), dedicată lansării volumului de poezii „note din secolul kitsch” de Antonia Mihăilescu.

Lansarea va fi urmată de un spectacol poetic participativ, intitulat „ie ce păsări îţi cântă”, în regia Antoniei Mihăilescu.

Distribuţia: Alexandra Antal, Ioana Alberta Dima, Mariana Paladi, Alin Voicu; concept video – Radu Macarie; coordonator – Octavian Jighirgiu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Invitaţi sunt criticul literar Al. Cistelecan şi criticul literar Mircea A. Diaconu. Moderatorul va fi Gheorghe Cîrstian.

Antonia Mihăilescu s-a născut la 11 decembrie 1999, în Suceava. A absolvit Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Este studentă în anul II la Facultatea de Teatru, Secţia Regie – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi. Este membră a Casei de Poezie Light of ink. Organizatoare în cadrul Maratonului de Poezie online şi al Festivalului Zile şi Seri de Literatură Doinaş SAD. A obţinut Premiul „Alexandru Muşina” pentru debut în poezie (2020). Alte premii: premiul I la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi” (2017), premiul I la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş” (2017), Premiul Tradem la Concursul Naţional de Poezie Tradem (2018), Premiul pentru cea mai bună piesă scurtă în cadrul Concursului Naţional de Dramaturgie „Matei Vişiniec” (2019), premiul I la Concursul Naţional de Literatură „Reţeaua Literară” (2020). A publicat volumul de debut „note din secolul kitsch” (Editura Tracus Arte, redactor de carte: Teodor Dună, 2020). Volumul a fost nominalizat pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum, ediţia 2021.

 Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului „Zilele Teatrului Matei Vişniec 2021”, care se desfăşoară la Suceava până la 23 mai a.c. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: