Una dintre cele mai vaccinate ţări se confruntă cu o creştere masivă a infecţiilor

Seychelles a imunizat deja mai mult de 61,4% din populaţie, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2. În ultima lună, numărul cazurilor a crescut, determinând autorităţile să impună restricţii în ţară.

Cu aproape o lună în urmă, autorităţile din Seychelles erau atât de încrezătoare în gestionarea Covid-19, încât au renunţat la restricţiile pentru majoritatea turiştilor. A fost un pas crucial pentru o ţară în care turismul generează aproximativ 72% din PIB şi implică mai mult de 30% din populaţie. În acel moment, ţara a raportat mai puţin de 3.800 de cazuri şi 16 decese, potrivit CNN. De atunci, totalul cazurilor a crescut la 9.184 de cazuri şi 32 de decese, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.

Seychelles se bazează pe Sinopharm şi Covishield, fabricate în China, dar şi pe vaccinul AstraZeneca fabricat în India. Dintre toate persoanele complet vaccinate, 57% au primit Sinopharm, care a fost administrat acelor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, în timp ce 43% au primit Covishield, care a fost administrat celor peste 60 de ani.

Aproximativ 37% din cazurile pozitive confirmate până pe 8 mai au fost complet vaccinate, a spus guvernul, deşi nu a publicat date despre ce vaccinuri au primit.

„Concluzia este că vaccinurile protejează oamenii. Cei care au fost vaccinaţi nu au dezvoltat nicio complicaţie”, a spus Sylvestre Radegonde, ministrul Afacerilor Externe şi al Turismului.

Dr. Richard Mihigo, coordonatorul programului pentru bolile care pot fi prevenite prin vaccinare la biroul regional al OMS pentru Africa, a declarat că datele din Seychelles arată că vaccinurile anti-Covid-19 sunt extrem de eficiente în prevenirea bolilor severe, spitalizării şi deceselor. „Până când toată lumea nu este protejată, nu există niciun motiv pentru care boala nu ar continua să se răspândească”, a spus el.

Seychelles reaminteşte faptul că şi după vaccinări pe scară largă este puţin probabil ca infecţiile să se oprească complet.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: