Mai multe proiecte ale şcolilor din Suceava ar putea obţine finanţare prin PNRR sau POR

> Cinci şcoli propun reabilitări termice ale imobilelor, iar două colegii au în plan reabilitări de ateliere pentru învăţământ dual >„Din păcate, lucrurile merg destul de greu, acestea nefiind destul de clare” susţine Lungu, după întâlniri cu conducerile unităţilor de învăţământ

În municipiul Suceava, mai multe proiecte de infrastructură şcolară ar putea fi promovate pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi prin Programul Operaţional Regional (POR) 2021-2027, a transmis primarul Ion Lungu. „Am avut discuţii cu conducerile şcolilor şi cea a Universităţii, în legătură cu proiectele pe care vrem să le promovăm, fie prin PNRR, fie prin POR.

Din păcate, lucrurile merg destul de greu, acestea nefiind destul de clare” susţine Lungu. Printre propunerile avansate în urma consultării se numără 6 proiecte de creştere a eficienţei energetice a clădirilor cu destinaţie şcolară, respectiv cele de la şcolile gimnaziale nr. 3, nr.5, nr.6, nr.7, nr.9 şi nr.10. Şcoala Gimnazială nr. 10 propune un proiect de mansardare, iar Şcoala Gimnazială nr.1 şi Şcoala Gimnazială nr. 10 sunt interesate de construirea de săli de sport. „Evident că încercăm să promovăm aceste proiecte, fie prin POR, fie prin PNRR, după ce vom vedea exact cum se lămuresc lucrurile” subliniază Lungu.

Primarul a mai evidenţiat că au făcut propuneri de proiecte şi două colegii naţionale din reşedinţa de judeţ. Este vorba despre Colegiul Naţional Tehnic „Samuil Isopescu” şi Colegiul Naţional Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, care au în plan reabilitarea, modernizarea şi adaptarea atelierelor pentru învăţământ dual profesional. „Avem deja în lucru proiectele de învăţământ profesional dual la colegiile Tehnic Alimentar şi «Petru Muşat», proiecte pe care le sprijinim şi în cazul celorlalte două colegii” a punctat Ion Lungu. În urmă cu o lună, primarul a avut întâlniri cu prof. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, precum şi cu reprezentanţi ai 12 unităţi de învăţământ preuniversitar. Astfel, municipiul Suceava ar putea fi partener cu Universitatea „Ştefan cel Mare” în proiectul de amenajare a Campusului universitar de la Moara, care va fi promovat în cadrul PNRR, Pilonul III, „România educată. Învăţământ dual, profesional şi tehnic”, din Zona Urbană Funcţională făcând parte şi comuna Moara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: