Joi a fost anunţat traseul final al autostrăzii A7 în judeţul Suceava

> Gheorghe Flutur: Salut promptitudinea firmelor care se ocupă de proiectare

Reprezentanţi ai CNAIR, ai firmelor de proiectare, primari şi reprezentanţi ai unor instituţii regionale şi zonale care vor fi implicate în realizarea autostrăzii A 7 pe tronsonul Paşcani – Suceava – Siret au participat, joi, la invitaţia preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în sala Teatrului „Matei Vişniec”, la prezentarea variantei finale a traseului acestui drum de mare viteză.

Potrivit proiectului prezentat, varianta finală a autostrăzii A 7 va trece prin zona localităţilor Dolhasca, Liteni, apoi printre Suceava şi Salcea, urmând un traseu în apropierea zonei de nord-est şi de nord a municipiului Suceava, cu descărcare spre Suceava şi aeroport, asigurând şi tronsonul de nord-est şi nord al şoselei de centură a municipiului Suceava.

Traseul va continua prin zona Iţcani, va traversa DN 29 A cu nod spre Dorohoi, iar apoi va continua spre Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Dărmăneşti, Milişăuţi, în paralel cu DN 2, şi pe raza comunelor Grăniceşti, Şerbăuţi, Calafindeşti, Muşeniţa, având ca punct final Vama Siret.

În cadrul întâlnirii, directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a anunţat că până la sfârşitul anului viitor va fi finalizat proiectul tehnic şi va fi organizată şi licitaţia pentru execuţia autostrăzii.

„Salut promptitudinea cu care firmele de proiectare s-au mişcat” a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a anunţat că în perioada următoare CJ Suceava va emite certificatul de urbanism pentru această investiţie.

„Vom parcurge traseul la pas pentru a vedea la faţa locului cum se prefigurează” a mai declarat Gheorghe Flutur, care a precizat că traseul va fi verificat împreună cu cei 18 primari ai localităţilor pe care le va traversa şi cu specialiştii din urbanism din CJ Suceava şi din localităţile respective. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: