Expoziţie de sculptură la Memorialul Ipoteşti

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” va expune, în perioada 18 mai – 13 iunie a.c., în sala de expoziţii „Horia Bernea”, lucrările artistului Ioan Zobu.

Născut pe meleaguri botoşănene, Ioan Zobu este un nume cunoscut amatorilor de artă din Botoşani, şi nu numai, de mai mult de patru decenii. Absolvent al Şcolii Populare de Artă, Ioan Zobu a avut numeroase expoziţii de grup organizate în Botoşani în perioada 1974-1984, fiind premiat de mai multe ori în cadrul Festivalului Naţional „Cântarea României”.

În 1984, artistul a decis să se retragă din sălile de expoziţii, luându-şi libertatea de a medita asupra sensului creaţiei sale departe de orice influenţă din afară, pentru a-şi găsi calea care să răspundă îndemnurilor şi trăirilor sale interioare, care să nu semene cu cele urmate de alţi artişti ai artei sculpturii. După trei decenii de exil autoimpus, Ioan Zobu a revenit în atenţia iubitorilor de frumos cu expoziţii personale atât în Iaşi, cât şi în Botoşani.

Meşteşugul sculptării lemnului, ca artă ce necesită multă pasiune şi dăruire, pe care şi l-a însuşit Ioan Zobu, i-a oferit posibilitatea de a transmite trăirile, emoţiile şi sentimentele cele mai profunde. De la sobrietate la linişte, de la zbucium la echilibru, toate izvorăsc din sufletul acestui artist sensibil, care devine una cu creaţia sa.

Sala de expoziţii „Horia Bernea” va găzdui treizeci de lucrări ale artistului, realizate cu expresivitate şi originalitate, unele dintre acestea fiind expuse pentru prima oară.

Vernisarea expoziţiei va avea loc în data de 18 mai 2021, la ora 11, fiind prilejuită şi de Ziua Internaţională a Muzeelor.

În deschiderea expoziţiei, tânărul chitarist Andrei Piţu, premiant al numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, va susţine un minirecital de muzică clasică. (Muzeograf MAGDA ATĂNĂSOIE, responsabil expoziţie)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: