Rugbi, Divizia Naţională

CSM Bucovina Suceava a reuşit o victorie muncită cu CSU Alba Iulia

> Într-un meci din etapa a V-a, CSM Bucovina Suceava – CSU Alba Iulia 31-17 (19-17)

Vreme frumoasă şi pentru prima dată în acest an câţiva spectatori fideli pe stadionul „Unirea” la meciul de la finele săptămânii trecute dintre CSM Bucovina Suceava şi CSU Alba Iulia. Partida a contat pentru etapa a V-a a Diviziei Naţionale de rugbi.

Gazdele, pregătite de antrenorul-jucător Marcel Creţuleac, pentru prima dată pe margine din cauza unei accidentări, au început foarte tare partida şi în minutul 15 conduceau deja cu 12-0. Primul eseu a fost reuşit de fundaşul sucevean Elisei, care a profitat de o eroare a defensivei ardelene, iar cel de-al doilea a purtat semnătura aripii Bădăluţă, el culcând balonul în terenul de ţintă advers după o fază ca de manual. Doar una dintre cele două încercări a fost transformată de Sabin Creţu. Mai multe transformări şi lovituri de pedeapsă au fost ratate în acest meci; cum spunea un hâtru din tribune, probabil că balonul a fost aşezat de fiecare dată pe o păpădie.

Formaţia CSU Alba Iulia, care a venit la Suceava cu 0 puncte în clasament după patru jocuri, a dat dovadă de prezenţă de spirit şi a revenit în joc. Spre lauda lor, au izbutit nu mai puţin de trei eseuri consecutive, pe fondul unei căderi inexplicabile a grupării sucevene. De la 12-0, scorul a devenit 12-17 în favoarea oaspeţilor ardeleni.

Veteranul echipei sucevene, Lucian Preutescu, a sunat adunarea şi colegii săi mai tineri au răspuns prezent. După o fază colectivă, experimentatul jucător sucevean a marcat eseu chiar înainte de pauză şi cum Sabin Creţu a transformat, scorul după prima repriză a fost 19-17 pentru CSM Bucovina Suceava în disputa cu CSU Alba Iulia.

Mobilizaţi de antrenori şi încurajaţi de spectatorii prezenţi în tribune, sucevenii au arătat altă faţă în repriza secundă. Pentru a lămuri cumva lucrurile, Vasilică Ivanov a realizat un nou eseu pentru gazde în stilul său caracteristic. Sabin Creţu a transformat şi scorul a ajuns la 26-17 în favoarea sucevenilor în partida cu CSU Alba Iulia. Oaspeţii au presat puternic pe final de meci, în dorinţa de a obţine primul lor punct din acest sezon competiţional. Din păcate, ei au ratat o lovitură de pedeapsă din poziţie bună şi apoi au comis o greşeală pe un atac în care aveau avantaj.

CSM Bucovina Suceava a pedepsit, dacă se poate spune aşa, lipsa de experienţă şi acelaşi Lucian Preutescu a marcat ultimul eseu în urma unei acţiuni colective. Scor final în partida CSM Bucovina Suceava – CSU Alba Iulia 31-17 şi cinci puncte în urma unui efort considerabil. Un cu-vânt bun pentru tânăra gardă suceveană, care arată reale perspectiv şi o mare bucurie pentru revenirea spectatorilor în tribune.

Cum spunea la final unul din artizanii victoriei sucevene, Lucian Preutescu, important este faptul că echipa de rugbi a Sucevei continuă să existe, pentru că rugbiul nu poate muri aici, unde sunt oameni deosebiţi, care continuă să sprijine jocul cu balonul oval.

Foto: ADRIAN POPOVICI 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: