În Suceava

Săptămâna viitoare începe montarea staţiilor moderne de îmbarcare-debarcare a călătorilor

> Cele 38 de module noi vor afişa reclame, ele fiind dotate cu totemuri laterale şi cu porturi USB

Începând de săptămâna viitoare, în municipiul Suceava vor fi montate noile staţii de aşteptare a mijloacelor de transport în comun.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că noile amenajări destinate adăpostirii călătorilor au culoarea verde, la fel ca a autobuzelor electrice ale Diviziei

electrice a societăţii Transport Public Local (TPL). „Aşa după cum am mai anunţat, toate staţiile de autobuz vor fi modernizate. Acestea vor fi montate de firma din Deva care a câştigat licitaţia, fiind verzi, pentru că suntem oraş verde. Sunt din material solid, iar eu zic că vor fi unele arătoase” a subliniat Ion Lungu.

Lucrările au loc în cadrul proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, având ca obiect 54 de staţii îmbarcare-debarcare care intră în modernizare. Vor fi achiziţionate 38 de module pentru adăpostirea călătorilor, acestea fiind dotate cu bănci, cu totemuri laterale şi porturi USB, permiţând şi afişarea de reclame.

Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” este cel mai important proiect cu fonduri europene al Primăriei Suceava, însumând 116,189 de milioane de lei, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societăţii Transport Public Local cu autobuze electrice, proiectul mai include amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL, componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizarea flotelor şi sistemul de e-tiketing, modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor şi reabilitarea străzii Vasile Pîrvan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: