La Teatrul „Matei Vişniec” Suceava

Un nou proiect muzical marca Fără Zahăr: PiSiCi 2

După succesul înregistrat cu PiSiCi, protagoniştii trupei Fără Zahăr, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, propun un nou proiect muzical, PiSiCi 2, care va avea premiera în data de 15 mai, la ora 19.

„Mereu curioase şi dornice de atenţie, îndrăgitele personaje din PiSiCi explorează locuri noi, ducând mai departe poveştile lor cântate cu tâlc” transmit reprezentanţii teatrului sucevean.

În 2001, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş înfiinţează trupa Fără Zahăr şi debutează la cenaclul Moldavia, de la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Fără Zahăr s-a impus printr-un stil muzical unic: o combinaţie reuşită de hip hop, rock şi folk alternativ care parodiază cu mult umor, ironie şi inteligenţă viaţa rurală a românilor.

Bobo Burlăcianu, artist, interpret şi compozitor român, a învăţat să cânte la chitară în timpul liceului, la Dorohoi, şi mai târziu a făcut actorie cu trupa de teatru studenţesc Ludic, din Iaşi; între 2007 şi 2011 studiază Regie de film la Universitatea Hyperion din Bucureşti.

În 2004 o cunoaşte pe Ada Milea, cu care începe o colaborare frumoasă, cântând şi jucând alături de îndrăgita artistă în spectacolele-concert Quijote, adaptare după Miguel de Cervantes, Nasul, după N.V. Gogol, şi Deliruri, după poeme de Ion Mureşan, reeditat ulterior cu titlul Alcool.

Bobo Burlăcianu debutează în calitate de compozitor de muzică de teatru în anul 2007, cu spectacolul „With a Little Help from My Friends” de Maria Manolescu, în regia lui Radu Apostol, de la Teatrul Naţional Iaşi. Colaborează cu renumiţi regizori din ţară şi compune muzică de teatru pentru multe spectacole montate pe diferite scene ale teatrelor din ţară, cum ar fi: „Familia Fără Zahăr” – regia Radu Apostol, „De vânzare/For sale” – regia Gianina Cărbunariu sau „România, te pup” – regia David Schwartz.

Bobo Burlăcianu este cel care semnează şi regia muzicală a spectacolelor „Oraşul” de la Teatrul Luceafărul Iaşi – în 2019 şi „Metamorfoze” de la Teatrul de Nord Satu Mare – 2021.

În prezent, Bobo concertează cu trupa Fără Zahăr, cântă şi joacă în spectacole-concert alături de Ada Milea şi scrie muzică pentru piese de teatru. Între timp a avut şi proiecte solo, cel mai cunoscut fiind trupa The Bread Pits.

Artist, compozitor, umorist şi comediant, Bobi Dumitraş a compus versurile celor mai cunoscute piese ale formaţiei Fără Zahăr: Sandu, Hip-hop ş-aşa, Stella, D’la sate, Căţaua, Dor di tini, făcându-se remarcat printr-un stil inconfundabil, cu versuri comice de satiră socială, pe teme inspirate din viaţa satului românesc.

Spectacolul „Familia Fără Zahăr”, montat la Centrul Educaţional Replika din Bucureşti, în regia lui Radu Apostol şi spectacolele-concert „Oraşul” de la Teatrul Luceafărul Iaşi şi „Metamorfoze”, care a avut premiera, de curând, pe scena Teatrului de Nord Satu Mare poartă amprenta lui Bobi Dumitraş, el fiind cel care a realizat scenariul pentru cele trei spectacole.

Bobi Dumitraş şi-a îndreptat atenţia şi către un alt tip de exprimare artistică, este vorba despre stand-up comedy. Bobi este câştigătorul celei de-a şasea ediţii iUmor. Poezia prezentată în concurs – Căţeluş cu părul creţ, o parodie a stilului de viaţă a poporului rus şi a celui german – a stârnit ropote de aplauze. În prezent, Bobi continuă să facă ce ştie cel mai bine, textele sale savuroase, pline de umor şi ironie făcând publicul să râdă şi să se destindă şi să uite puţin de problemele sau neplăcerile de zi cu zi. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: