Mulţumesc din suflet unui dascăl deosebit !

 Un bun profesor este asemeni unei lumânări. El se mistuie pe sine însuşi pentru a lumina calea altora” (Mustafa Kemal Atatürk)

 În urma concursurilor naţionale la care am participat în acest an şcolar am obţinut rezultate deosebite, şi anume: la Concursul naţional „Cristofor Simionescu”, organizat de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi, unde au participat 800 de elevi din 45 de judeţe, am obţinut premiul I, cu 96 de puncte din 100 de puncte, concurs ce a avut loc online în data de 21 noiembrie 2020; la Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu”, organizat de Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în data de 10 aprilie 2021, am obţinut Menţiune, cu 89,2 puncte, şi la Concursul naţional „Chimia – Artă între ştiinţe”, organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti, în 24 aprilie 2021, am obţinut premiul I, cu 94 de puncte la secţiunea chimie organică.

Nu aş fi ajuns la aceste performanţe fără ajutorul dnei prof. dr. Cristina Maxim, de la CN „Mihai Eminescu”, colegiu unde îmi desfăşor studiile liceale.

Nu am scris aceste rânduri pentru a mă lăuda, ci pentru a mulţumi unui dascăl deosebit.

Pot afirma că doamna profesoară este complet devotată acestei materii, chimia, pe care unii o consideră grea, dar pentru mine este o disciplină care mă fascinează şi care îmi stârneşte curiozitatea. Am început să descopăr mai bine tainele chimiei în clasa a IX-a, când doamna profesoară Cristina Maxim m-a încurajat să particip la concursuri de chimie, spunându-mi că prin muncă şi credinţă voi reuşi, iar visele mele pot deveni realitate. E un exemplu pentru ceea ce înseamnă dăruire, perseverenţă, răbdare.

În vara anului 2020, datorită performanţelor mele şi scrisorii de recomandare redactate de către doamna profesoară, am reuşit să fiu acceptat la Şcoala de vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Magurele, la tema „Nano-structuri şi Nanoştiinţă – experimente de depunere de straturi subţiri şi analiza suprafeţelor”, temă la care au optat aproximativ 100 de elevi dintre care au fost aleşi un număr foarte redus, de 5 elevi, unul din cei 5 fiind şi eu.

Visul meu este să devin medic şi sper că prin muncă şi credinţă, aşa cum mereu îmi spune doamna profesoară, voi reuşi. Este un om sufletist, altruist, cu credinţă în Dumnezeu.

A pregătit gratuit o sumedenie de copii care acum sunt medici în ţară sau străinătate, e un profesor şi un om deosebit. Şi acum face acest lucru, spunându-ne că cea mai mare bucurie pentru dumneaei este să ajute copii mai necăjiţi, cu situaţii financiare precare, care-şi doresc să devină medici, farmacişti, biochimişti.

Sunt foarte bucuros că am avut norocul să o am ca profesoară de chimie pe dna prof. Cristina Maxim. În afara faptului că ne ajută să înţelegem tot ce înseamnă chimie (fenomene chimice, probleme), ne dă multe sfaturi pline de înţelepciune, spunându-ne că noi trebuie să fim pregătiţi nu numai prin prisma cunoştinţelor, ci şi prin prisma capacităţii de a face faţă provocărilor vieţii.

Aş putea să vorbesc ore în şir despre calităţile ca profesor şi ca om ale dnei prof. Cristina Maxim, dar îi las şi pe alţii care au avut norocul să o cunoască să vorbească.

Pe această cale îi invit pe toţi colegii mei pasionaţi, chiar dacă sunt la Matematică-Informatică, cum sunt eu, sau la Ştiinţe Sociale – Pedagogie, să studieze tainele acestei materii interesante, mai ales că au un dascăl foarte bine pregătit din punct de vedere profesional, care îşi face cu pasiune şi suflet orele de chimie. De asemenea, ţin să le reamintesc că profilul la care studiază nu trebuie să le creeze o barieră, şi că cel mai important este să rămână concentraţi pe obiectivul propus.

Vă mulţumesc din suflet Doamna profesoară pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru mine şi pentru elevii dornici să studieze această materie, chimia.

Cu aleasă preţuire,

elevul HORGOT ANDREI,

de la CN „Mihai Eminescu” Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: