În municipiul Suceava

Calea Unirii şi bulevardul George Enescu sunt în topul accidentelor de circulaţie cu victime

> Din totalul celor 92 de accidente din anul 2020, 18 s-au petrecut pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, 14 au fost cauzate de traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni, iar 8 au avut loc ca urmare a abaterilor săvârşite de biciclişti

În anul pandemic 2020, pe arterele din municipiul Suceava s-au produs 92 de accidente de circulaţie cu victime, cu 57 mai puţine faţă de anul anterior. Potrivit Planului de ordine şi siguranţă publică, accidentele de circulaţie din reşedinţa de judeţ s-au soldat cu 3 persoane decedate, 12 persoane vătămate grav şi 91 de persoane rănite uşor. Conform analizei citate, anul trecut cele mai multe accidente de circulaţie cu victime au avut loc pe Calea Unirii – 13, bulevardul George Enescu – 10 şi pe străzile Cuza Vodă şi Ana Ipătescu, cu câte 4 accidente. Lunile în care s-au produs cele mai multe accidente de circulaţie cu victime sunt februarie (11), iulie (9), august (10) şi septembrie (18). Între cauzele de producere, 18 accidente cu victime s-au petrecut pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, 14 au fost cauzate de traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni, iar 8 au avut loc ca urmare a abaterilor săvârşite de biciclişti. „Indisciplina pietonilor nu a fost compensată de un comportament preventiv din partea conducătorilor auto, aceştia nereuşind să evite impactul. Totuşi, vătămările corporale uşoare, înregistrate în majoritatea accidentelor cu pietoni, arată că viteza autovehiculelor în momentul impactului nu a depăşit decât arareori limita periculoasă” se arată în analiza citată, în care se subliniază că „Poliţia Rutieră nu poate controla acest fenomen decât cu sprijinul partenerilor, respectiv al administratorilor de drumuri şi chiar al mass-media.

Conform Planului de ordine şi siguranţă publică, din totalul accidentelor de circulaţie produse în municipiul Suceava în anul 2020, doar două, cu 6 victime rănite uşor, au avut la origine conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: