La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Stagiu de formare în „Jurnalism antreprenorial”

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Casa de Cultură a Studenţilor, în parteneriat cu Reprezentanţa Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală, organizează o primă sesiune de formare în „Jurnalism antreprenorial”.

Proiectul constă în formarea de studenţi în jurnalism şi/sau de jurnalişti, precum şi de cadre didactice şi a altor formatori în domeniul creării unui organ mass-media.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, obiectivul principal al proiectului constă în „promovarea creării de media independente şi urmărirea unor iniţiative concrete” ca urmare a acestui stagiu de formare. Stagiul se va desfăşura pe durata a două zile şi jumătate şi va permite abordarea unor subiecte diverse, precum: contextul global privind mass-media, lipsa lor cronică de resurse, cu exemple; mass-media locale, cadrul economic şi politic, ţinta sau ţintele potenţiale; ce tip de mass-media? print/online, audiovizual; ce format?: periodicitate, suport, ergonomie, grafism; ce model economic?: parteneriate, abonamente, donaţii, publicitate; a gestiona o structură: furnizori, contabilitate; resurse financiare paralele: intervenţii punctuale în mass-media locale, mediere pentru diverse instituţii, învăţământ etc.; ce surse de informare şi de inspiraţie să urmezi: site-uri, bloguri; o parte „de introspecţie”: de ce să îţi doreşti să creezi un organ mass-media? ce evoluţie să-i imprimi?

Stagiul de formare în „Jurnalism antreprenorial” se va desfăşura în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în zilele de 10 şi 11 mai a.c., fiind asigurat de Asociaţia „Regard”, o asociaţie românească ce administrează organismul de presă Regard (Regard.ro). Preşedintele asociaţiei, Laurent Couderc, este jurnalist cu 20 de ani de vechime. De 3 ani, este lector invitat la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti, unde predă modulul „Jurnalism antreprenorial”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: