Fotbal

Foresta Suceava a căzut din bac la Galaţi, după ce a trecut jumătate din Dunăre

> În prima manşă a barajului pentru promovarea în liga a II-a, Oţelul Galaţi – Foresta Suceava 3-0 (0-0)

Foresta Suceava a pierdut la scor de neprezentare prima manşă a primului baraj pentru promovarea în Liga a II-a, pe terenul celor de la Oţelul Galaţi. Înfrângerea cu 0-3 surprinde oarecum, formaţia dunăreană fiind singura care a reuşit o victorie atât de clară din toate partidele de baraj din România!

Prima repriză a fost extrem de echilibrată, aşa cum era şi normal într-un meci dintre două formaţii de valoare apropiată. Şi scorul de 0-0 consemnat la pauză a reflectat din plin acest lucru. În partea secundă, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade.

Atacantul echipei Foresta Suceava Robert Martin scapă singur spre poarta gălăţeană şi este faultat în careu. În mod clar este penalti şi cel puţin cartonaş galben pentru apărătorul gălăţean care mai avea unul, deci mai urma un roşu. Arbitrul ieşean Baban nu acordă absolut nimic, deci a considerat, normal, simulare şi ar fi trebuit să-i dea cartonaş galben vârfului sucevean, care mai avea şi el unul şi ar fi trebuit eliminat. Eroare babană, cum s-ar spune!

Nu trec mai mult de câteva minute şi acelaşi arbitru Baban acordă o lovitură liberă gratuită, de la 20 de metri de poarta Forestei Suceava. A executat impecabil Ionuţ Neagu şi Oţelul Galaţi conducea cu 1-0. Peste doar şapte minute, George Cârjan profită de indecizia apărătorilor suceveni şi marchează cu capul la un corner. La 2-0 pentru Oţelul Galaţi, arbitrul de centru acordă şi un penalti pentru gazde la o fază la care faultul nu a fost clar în careu. Transformă Cosmin Stoian şi scorul a ajuns la 3-0 pentru Oţelul Galaţi.

Din acest moment, arbitrul începe să mai dea şi ceva lovituri libere şi în favoarea oaspeţilor, pentru a mai atenua din efectul manierei de arbitraj. Aşadar, Oţelul Galaţi câştigă la scor de forfait meciul cu Foresta Suceava şi pleacă cu un avantaj mare la returul de sâmbătă, 15 mai, de pe „Areni”. Dunărenii ar fi meritat victoria, fără îndoială, dar nu la acest scor.

De fiecare dată am fost de părere că trebuie, ca echipă gazdă, să-ţi aperi şansa cum poţi, dar în limitele fair-play-ului. Sincer să fiu, m-aş fi bucurat nespus ca valorosul antrenor Petre Grigoraş să fi fost pe banca Forestei Suceava în urmă cu un sezon, când formaţia bucovineană a avut ocazia să ajungă la barajul de promovare în eşalonul secund. Dar atunci, în chiar prima rundă din retur, singura de altfel care s-a jucat, Foresta Suceava a pierdut cu 4-0, la Lieşti, echipă care era în coada clasamentului. Dacă Foresta Suceava ar fi câştigat, ar fi ajuns la patru puncte doar de Aerostar Bacău şi credem că FRF ar fi trecut cu vederea un punct doar din limita de trei acordată ca diferenţă şi ar fi permis şi grupării sucevene să joace la baraj.

Nu a fost să fie, Petre Grigoraş s-a întors pe meleagurile natale şi Oţelul Galaţi a trecut de Foresta Suceava cu 3-0.

Şanse mici pentru Foresta Suceava în retur şi doar o minune ar mai putea face ca Foresta Suceava să ajungă la al doilea baraj pentru promovare. Oricum, după meciul Oţelul Galaţi – Foresta Suceava am rămas cu un gust amar, pentru că în 2021 am văzut cum munca de un an a unei echipe, a unui oraş întreg, a fost aruncată la coş de un arbitru.

SC Oţelul Galaţi: Iulian Dinu – Teodor Farcaş, Cristian Sîrghi, Costin Ghiocel (cpt.), Dan Popescu, Stelian Cucu, Ionuţ Neagu, Georgian Păun, Aurelian Petrache, Alin Nica, Gabriel Răducan. Rezerve: Gabriel Ursu – Ştefan Stancu, Cosmin Stoian, Marius Sevastian, Bogdan Crihană, Fernando Dobre, Denis Cireş, Bogdan Gavrilă, Geroge Cîrjan. Antrenor: Petre Grigoraş.

Foresta Suceava: Dănuţ Zvoronciuc – Vlad Fărcăşan, Eugeniu Celeadnic, Cristian Novacek, Dudu Drugă (cpt.), Ruben Sumanariu, Andrei Cerlincă, Marius Filip, Darko Terzic, Yanis Zouaoui, Robert Martin. Rezerve: Rareş Gal – Lucian Sîncelean, Cristian Mateciuc, Darius Vultur, David Knezevic, Vlad Stănescu, Ion Postică, Adboulaye Konate, Paul Cimbru. Antrenor: Ivan Gvozdenovic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: