Finanţare europeană de 6,26 de milioane de lei pentru corpul de săli de clasă şi laboratoare de la CN „Petru Rareş”

> Proiectul include şi realizarea instalaţiilor şi reţelelor de utilităţi, dotarea cu mobilier, cât şi dotări aferente activităţii didactice > În 2014, Primăria s-a decis să preia obiectivul abandonat de Guvern la un stadiul fizic de execuţie de 19,06% şi cu plăţi de 18,66% din total

Colegiul Naţional „Petru Rareş”, din municipiul Suceava, obţine finanţare europeană pentru continuarea lucrărilor susţinute, la această dată, cu bani din bugetul local al reşedinţei de judeţ. Primarul Ion Lungu a anunţat că proiectul de extindere a unui corp de clădiri şi de amenajare de laboratoare şi săli de clasă a fost declarat eligibil în cadrul Axei 10 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, urmând semnarea contractului de finanţare.

„A fost aprobat proiectul de la Colegiul Naţional «Petru Rareş», de realizare a unui corp de clădire cu destinaţie săli de clasă şi laboratoare pentru gimnaziu, cu parter şi 4 etaje. Acesta mai cuprinde realizarea instalaţiilor şi reţelelor de utilităţi, dotarea cu mobilier şi dotări aferente activităţii didactice” arată Lungu, evidenţiind că valoarea proiectului este de 6,26 de milioane de lei.

În 2014, Primăria Suceava a preluat obiectivul abandonat de Guvern, execuţia fiind, la cel moment, la stadiul fizic de 19,06% şi cu plăţi de 18,66% din total. În 2017, pentru continuarea lucrărilor, din bugetul local se disponibiliza suma de 1,5 milioane de lei. Conducerea colegiului a organizat licitaţie pentru demararea cu fonduri locale a intervenţiilor, dar firma constructoare câştigătoare a dat faliment. Ulterior a fost desemnat un alt constructor, angajat şi în prezent.

„Iată că lucrurile merg într-o direcţie bună şi la Colegiul Naţional «Petru Rareş», în ceea ce priveşte infrastructura. Proiectul a fost evaluat, este eligibil, ca atare aşteptăm să semnăm contractul de finanţare. Până acum, lucrările de extindere au fost făcute prin fonduri proprii, iar acum vine şi acest proiect, finanţat din fonduri europene. La fel, avem depus un proiect pentru reabilitarea internatului şi a cantinei, a cărui aprobare sper să o obţinem în perioada următoare” a precizat şeful municipalităţii.

Lungu opinează că, dacă în ceea ce priveşte aspectele de infrastructură şcolară la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” lucrurile sunt mai evoluate, în curs de recuperare sunt şi rămânerile în urmă de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

„Mă refer la cele două colegii, pentru că, în primul rând, acestea sunt cele care, deopotrivă, dau tonul în ceea ce înseamnă învăţământul liceal. De aceea, trebuie să le asigurăm condiţiile pentru performanţă, din punct de vedere administrativ” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: