Deputatul PNL Ioan Balan:

PNRR trebuie revizuit, iar observaţiile Comisiei Europene să fie asumate

> Vrem să-i vedem pe miniştrii din Guvern că se străduiesc să facă ceea ce nu au făcut guvernele socialiste, arată deputatul sucevean

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul Ioan Balan, consideră că relativele observaţii formulate de Comisia Europeană la adresa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie analizate în detaliu şi asumate de România, iar forma finală a documentului trebuie să fie una impecabilă din punct de vedere tehnic, „pentru a reuşi să punem cele 30 de miliarde de euro în slujba modernizării României”.

„Am constatat cu profundă insatisfacţie că unii politicieni s-au bucurat imediat după ce Comisia Europeană a formulat unele rezerve pe marginea unor proiecte pe care România are în vedere să le finanţeze cu ajutorul resurselor financiare disponibile prin Mecanismul european de redresare şi rezilienţă. De parcă în joc nu ar fi fost interesele fiecărui român!” a spus Ioan Balan.

El a subliniat că nu înţelege care este satisfacţia pentru cei din PSD atunci când văd că proiecte vitale pentru România, precum cele privitoare la refacerea sistemului de irigaţii, la extinderea reţelelor de gaze pentru populaţie sau la modernizarea infrastructurii din comune şi oraşe, s-ar putea afla în pericolul de a nu fi finanţate integral prin intermediul acestor resurse financiare.

„În fapt, cei din PSD nu au făcut nimic benefic pentru aceste domenii şi nu ştiu cât este de important să aduci un plus de bunăstare în viaţa oamenilor. Primăriile au nevoie de bani pentru infrastructura locală, iar românii pot simţi în casele lor avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană. Am convingerea că atitudinea PSD faţă de proiectele majore pentru România va fi judecată de fiecare român în parte” a spus Ioan Balan.

Parlamentarul liberal sucevean a precizat că, acum, pentru coaliţia de guvernare este esenţial să se aplece asupra fiecărei observaţii venite din partea Comisiei Europene şi să clarifice, atât tehnic, cât şi din punctul de vedere al convergenţei obiectivelor noastre cu cele europene, fiecare detaliu.

„Cu toţii am înţeles că noua Comisie Europeană este foarte sensibilă la compatibilitatea proiectelor de investiţii, de toate tipurile, cu exigenţele privind protecţia mediului înconjurător. Acest lucru este, fără îndoială, unul pozitiv” a spus deputatul.

Ioan Bălan a menţionat că poate că ministerul responsabil pentru întocmirea PNRR nu a tratat acest aspect cu maximă rigurozitate, ceea e nu e grav, şi că se poate rectifica, pentru că este în joc interesul nostru, al tuturor.

Noul document pe care Guvernul îl va transmite la Bruxelles trebuie să fie impecabil

„De aceea, noul document pe care Guvernul îl va transmite Comisiei trebuie să fie impecabil şi trebuie să clarifice fiecare aspect asupra fiecărui proiect important pentru ţara noastră” a spus deputatul sucevean.

El consideră că nu este timp de găsit ţapi ispăşitori sau de dispute pe un domeniu unde România a fost ţinută în beznă de PSD – atragerea fondurilor europene.

„Performanţa se traduce în rezultate, nu în vorbe. Vreau să cred că miniştrii tineri din actualul Guvern îşi vor pune energia în slujba dezvoltării ţării. Moldova nu aşteaptă nici vinovaţi, nici ţapi ipăşitori. Moldovenii vor o viaţă mai bună! Vrem autostrăzi, vrem căi ferate, vrem şcoli moderne şi spitale curate, vrem locuri de muncă bine plătite, vrem utilităţi în casele tuturor românilor. Vrem să-i vedem pe miniştrii din Guvern că se străduiesc să facă ceea ce nu au făcut guvernele socialiste” a adăugat Ioan Balan.

El consideră că nu crede că vreun politician din actuala coaliţie va mai avea curajul să privească oamenii în ochi dacă nu se vor realiza obiectivele propuse.

„Ne-am asumat să modernizăm România, iar performaţa fiecărui ministru se va vedea prin modul în care a reuşit să schimbe viaţa oamenilor în bine. Faptele trebuie să vorbească şi să demonstreze dorinţa de modernizare a ţării noastre” a conchis Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: