Senatorul PSD Ioan Stan:

Noua respingere a PNRR arată amatorismul actualilor guvernanţi

> Potrivit senatorului de Suceava, e nevoie de o dezbatere extinsă în Parlament, pentru realizarea unui plan naţional viabil care să fie aprobat de Comisia Europeană

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că amatorismul actualilor guvernanţi a dus la respingerea, din nou, la Comisia Europeană, a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ceea ce pune în pericol atragerea de fonduri europene pentru revenirea după pandemie. El consideră că este necesară o dezbatare în Parlament la care să participe, pe lângă partidele parlamentare, toate entităţile care pot aduce contribuţii acestui plan.

„Încă din toamna anului trecut am semnalat în unele comunicate date presei că cel mai probabil Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi acceptat de Comisia Europeană, bazându-ne supoziţia tocmai pe amatorismul de care au dat dovadă cei de la putere în decursul timpului, fie că vorbim de PNL sau USR-PLUS. Iată că, din păcate, am avut dreptate, iar respectivul program de finanţare a fost respins şi a doua oară de către forurile europene” a spus Ioan Stan.

El consideră că românii sunt pe cale să nu primească absolut nimic din cele 80 de miliarde de euro pe care preşedintele Iohannis şi partidele girate de dânsul le anunţau ca sigure în campania electorală.

„Având în vedere situaţia critică în care a ajuns România după o nouă respingere la Bruxelles a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, PSD face un apel la toate formaţiunile politice parlamentare să colaboreze pentru realizarea unui plan naţional viabil, care să fie aprobat de Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism” a arătat senatorul PSD.

Cine sunt principalii vinovaţi

El a mai declarat că principalii vinovaţi pentru eşecul din acest moment sunt premierul Cîţu, „care nu s-a implicat deloc în elaborarea strategiilor PNRR”, în condiţiile în care toţi premierii europeni au coordonat planurile ţărilor lor, vicepremierul Barna, care era coordonator pe PNRR şi care „nici măcar nu l-a deranjat pe ministrul direct responsabil cu o propunere pentru îmbunătăţirea acestuia”, dar şi oamenii lui Cioloş, care „au eşuat lamentabil la Bruxelles în privinţa negocierilor”.

Ioan Stan spune că la fel de vinovat poate fi considerat şi preşedintele Iohannis, cel care a supervizat şi a fost garantul PNRR elaborat de PNL în 2020, dar şi al celui făcut de coaliţia aflată acum la guvernare.

„PSD consideră că în acest moment reprezentanţii actualei puteri trebuie să lase deoparte orgoliile politice de doi bani şi propune ca, imediat după Sărbătorile Pascale, să fie organizată în Parlamentul României o dezbatere serioasă, la care să participe reprezentanţii Guvernului, parlamentarii şi experţii tuturor partidelor parlamentare, asociaţiile administraţiilor locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, ONG-uri de profil, dar şi specialişti din mediul economic şi academic. Avem convingerea că numai de pe urma unei astfel de dezbateri se poate alege ceva de pe urma promisiunilor făcute de preşedintele Iohannis şi PNL – USR-PLUS în timpul campaniei electorale” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: