Florin Cîţu:

În acest moment, am luat toate măsurile pentru sărbătoarea Paştelui

> Oamenii vor respecta regulile

Premierul Florin Cîţu a declarat, ieri, că în noaptea de Înviere numai lăcaşurile de cult vor fi deschise şi are încredere că oamenii vor sărbători Paştele cu respectarea regulilor în vigoare, menţionând că au fost luate toate măsurile. „În primul rând, ştiţi foarte bine că în acea noapte nu este deschis niciun restaurant, nu este nimic deschis. Singurele sunt lăcaşurile unde poţi să mergi la biserică, poţi să mergi pentru sărbătoarea Paştelui şi atât. Deci avem încredere că oamenii vor sărbători şi sunt sigur că vor merge la sărbătoarea Paştelui şi vor respecta regulile în vigoare: restricţiile de distanţare, mască şi dezinfectant.(…) Să ştiţi că acest risc există în fiecare zi, al petrecerilor private, nu este doar în acea noapte şi nu avem o problemă cu aşa ceva”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria, întrebat dacă vor fi mai multe controale în noaptea de Înviere.

Cîţu a adăugat că au fost luate toate măsurile pentru sărbătoarea Paştelui. „Vă spun că în acest moment pentru sărbătoarea Paştelui am luat toate măsurile, am avut discuţiile cu culte religioase şi în acest moment suntem siguri că cetăţenii României vor respecta legislaţia în vigoare”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă la 1 Mai masca va mai fi obligatorie pe plajă şi în apă, premierul a spus că este sigur că va fi un weekend fără niciun fel de evenimente. „Eu sunt sigur că românii sunt responsabili, că vom avea anul acesta o sărbătoare a Paştelui, dar şi un weekend fără niciun fel de evenimente. Săptămâna viitoare revenim la normal, vom avea în Bucureşti (…) un maraton de vaccinare. Din punctul meu de vedere, singura soluţie şi ştiu că tot discutăm despre mască… dacă vrem să scăpăm de mască, soluţia este să ne vaccinăm. Doar aşa scăpăm de mască. Nu există altă variantă, în acest moment. Ne vaccinăm şi vom scăpa de mască cât mai repede. Avem dozele să ne vaccinăm şi după aceea vom scăpa de mască”, a adăugat Cîţu.

Deocamdată certificatul verde nu a fost aprobat la nivel european

Premierul Florin Cîţu a declarat că deocamdată certificatul verde nu a fost aprobat la nivel european, fiind transmise doar informaţii despre modul în care se va face, el exprimându-şi speranţa că o astfel de măsură nu va discrimina cetăţenii. „Detaliile (privind certificatul verde european – n.r.) au fost trimise STS de foarte mult timp. STS se ocupă de implementare şi când o să fie gata… Deocamdată nu a fost aprobat la nivel european, sunt doar nişte informaţii pe care le avem despre modul în care să îl construim, dar, aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm că o astfel de măsură nu va crea, nu va discrimina cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, este doar, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, pentru elemente medicale. Deci, dacă sunt probleme medicale, să poţi să circuli cu acest certificat verde, dar în momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea va fi vaccinată nu o să mai fie nevoie de acest certificat”, a afirmat premierul, după şedinţa de Guvern.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: