La Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava

Atelier de încondeiat ouă

Duminică, 18.04.2021, credincioşii participanţi la Sfânta Liturghie în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava au descoperit, cu surprindere, cât de talentaţi sunt copiii acestei parohii. La sfârşitul slujbei a avut loc, printr-o expoziţie, încheierea oficială a Atelierului de încondeiat ouă, atelier devenit o tradiţie la parohia noastră, în perioada Postului Sfintelor Paşti. Activitatea se înscrie într-un program mai amplu de păstrare şi perpetuare a meşteşugurilor tradiţionale bucovinene.

Şi în acest an, la organizarea acestui atelier, Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava a avut drept colaborator Asociaţia „Mereu Tineri” din Suceava, care a asigurat toate cele necesare desfăşurării proiectului.

Au participat 15 copii, care, pe parcursul a două săptămâni, s-au străduit să-şi ducă la bun sfârşit exponatele. Ei au urmat, cu migală, toate etapele: golirea şi spălarea ouălor, trasarea modelului cu ceară, alternativ cu introducerea lor în băi de culoare, curăţarea cerii şi lăcuirea. Participanţii au expus lucrări foarte frumoase, aducând încântare credincioşilor. Şi, deşi cei mai mulţi dintre copii doreau să păstreze ouăle pe care le-au încondeiat, la insistenţele vizitatorilor au fost nevoiţi să vândă din ele.

Iar noi, felicitându-i pentru strădania lor, sperăm că vor duce mai departe acest meşteşug.

Nădăjduim că vom reuşi să organizăm în acest an şi alte activităţi pentru promovarea valorilor autentice româneşti, spre slava lui Dumnezeu.

Pr. GHEORGHE HUSARCIUC

Prof. RAMONA NICOLETA HUSARCIUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: