140 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 51 dintre ei sunt cu forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava, ieri erau internaţi 140 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 15, a anunţat, miercuri, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.319.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 10 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 18 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 540 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 81 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 5 se aflau în zona tampon, iar 454 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 81 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 42 aveau forme medii ale bolii; 24 – forme severe; 14 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (3 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, miercuri, de 344 paturi libere, dintre care 116 pentru pacienţi cu Covid-19, 205 în sectorul non-Covid şi 23 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 4 paturi pentru pacienţi Covid; erau 28 ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţii Covid-19 şi 17 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare de boală, 11 prezentând forme medii, 4 cu forme grave, un pacient cu formă critică a bolii), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 65 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 9 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 4 cu forme medii de boală şi 5 cu forme grave. În sectorul Covid erau libere 26 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 20 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 15 forme medii, 2 cu forme grave, un pacient în stare critică) şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 4 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 37 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală) fiind libere 21 de locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 272 de locuri pentru pacienţi cu Covid şi 49 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: