Pe 6 mai începe recepţia finală a spitalului din Fălticeni

> Unitatea medicală ar putea fi dată în folosinţă pe 1 iunie

Începând cu data de 6 mai începe procedura de recepţie a celei mai noi unităţi medicale din judeţul Suceava, Spitalul Municipal Fălticeni. Anunţul a fost făcut de Primarul Gheorghe Cătălin Coman, edilul fălticenean precizând că la începutul lunii iunie spitalul ar putea primi primii pacienţi.

La recepţie, pe lângă reprezentanţii ISC, vor participa reprezentanţii ISU, cei ai DSP, ai constructorului, dirigintele de şantier şi toţi factorii implicaţi în realizarea acestui important obiectiv de investiţie în domeniul sănătăţii.

„Suntem în momentul în care putem obţine toate avizele şi autorizaţiile. Pe 6 mai, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Bucureşti a programat vizita în teren pentru recepţia finală. Documentaţia a fost depusă la Inspectoratul de Stat în Construcţii Suceava, dar având în vedere complexitatea şi valoarea investiţiei, procedura implică ca recepţia finală să fie făcută de specialiştii în construcţii de la ISC Bucureşti. Întreaga documentaţie a ajuns în capitală de mai mult timp, a fost verificată, şi când s-au asigurat că sunt îndeplinite toate condiţiile ne-au transmis data la care se va efectua recepţia finală.

Recepţia finală durează câteva zile, pe 6 mai este convocată comisia de recepţie, fiind o investiţie mare,  cel mai târziu pe 15 mai vom avea semnate toate documentele de recepţie” a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

În locul spitalul vechi va fi amenajată o parcare şi un parc

Primarul Cătălin Coman a precizat că imediat după semnarea recepţiei finale va începe mutarea efectivă a aparaturii şi dispozitivelor medicale din spitalul vechi în spitalul nou.

„Doar la o simplă simulare vă pot spune că personalul medical va ajunge la spital, va intra doar pe o anumită uşă şi va merge cu un lift până la etajul şase unde sunt vestiarele. După ce se vor schimba, vor coborî pe secţii în uniforma de serviciu.

Toate detaliile sunt foarte clare, nu ca acum, fiecare intră în spital pe unde vrea, se schimbă pe unde apucă. În noul spital nu se vor intersecta circuitele, fiecare secţie are propriile vestiare, fiecare cadru medical are propriul dulăpior.

Toată procedura de mutare din spitalul vechi în spitalul nou am estimat-o la 10 – 14 zile dacă ne mobilizăm toţi, respectiv personalul din spitalul şi primăria. 1 iunie ar fi un termen realist de a deschide spitalul.

După ce dăm drumul la spital putem trece la etapa următoare, sistematizare pe verticală a zonei, respectiv demolarea spitalului vechi. Am prins în buget  2 milioane de lei anul acesta  dintr-un total de aproximativ 3,5 milioane lei care include şi amenajarea spaţiului după demolare.

Spitalul vechi cu toate dependinţele, inclusiv centrală, staţia veche de oxigen, etc. vor fi demolate, vor fi create circuite separate pentru intrarea la blocul ANL din curtea spitalului şi pentru intrările la spital pentru că sunt mai multe intrări. Se va construi un gard, astfel încât cel care iese din blocul ANL nu va putea intra în curtea spitalului decât dacă iese în stradă.  Cei de la blocul ANL vor avea 60 de locuri de parcare, acces auto şi pietonal din strada Mihai Eminescu, iar spitalul va avea mai multe căi de acces.

În locul spitalului vechi va fi amenajată o parcare pentru medici şi asistente, vizitatori. Şi în spatele spitalului va mai fi amenajată o parcare, în total fiind 200 de locuri de parcare pentru spital” a precizat primarul Cătălin Coman.

Un spital terminat în 30 de ani

Lucrările de construcţie la noul spital, începute în urmă cu 30 de ani, s-au desfăşurat într-un ritm susţinut începând cu anul  2012, când procentul de realizare era de 27, şi au fost finalizate la sfârşitul anului 2019. Noul spital va avea 250 de paturi, săli moderne de operaţie, camere cu sistem de ventilaţie şi grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale şi aparatură de ultimă generaţie. Faţă de proiectul iniţial au apărut o serie de modificări, impuse de legislaţia în domeniul medical. Obiectivul a fost adaptat continuu la noile cerinţe din  domeniul sanitar şi situaţiilor de urgenţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: