Municipiul Suceava este prins cu un stadion nou în programul Ministerului Dezvoltării

>„Mă bucur că începe să apară soarele şi pe strada sportului sucevean” a declarat primarul Ion Lungu   > Încă din 2014, CL a aprobat realizarea unui stadion cu 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite

Primăria Municipiului Suceava a fost înştiinţată oficial despre includerea pe lista de priorităţi a Companiei Naţionale de Investiţii cu un stadion municipal nou în reşedinţa de judeţ.  „Ni s-a transmis o adresă oficială prin care suntem prinşi în programul Ministerului Dezvoltării cu un stadion municipal nou în Complexul sportiv pe care noi l-am pregătit” a precizat Lungu. Este vorba despre Complexul de la ieşirea dinspre Suceava pe DE 85, zonă în care va fi construită şi sala polivalentă, Compania Naţională de Investiţii organizând deja licitaţie pentru desemnarea firmei executante. Tot acolo, CNI a aprobat amenajarea unui „teren de fotbal standard, omologat UEFA”, cu dimensiuni de 105 de metri x 68 de metri, cu nocturnă şi tribună pentru 500 de spectatori „Este o primă etapă, în perioada următoare trebuind a fi întocmit studiul de fezabilitate şi aprobaţi indicatorii tehnico-economici, dar este un început. Mă bucur că începe să apară soarele şi pe strada sportului sucevean” a subliniat primarul Ion Lungu, remarcând că echipa de fotbal Foresta este pe primul loc în Liga a treia, urmărind să joace barajul pentru promovarea în Liga secundă. În 2014, Consiliul Local a aprobat realizarea obiectivului de investiţii „Stadion sportiv în municipiul Suceava” cu o capacitate de 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite. Acesta urma a fi dotat cu instalaţie de nocturnă şi toate facilităţile, îndeplinind cerinţele UEFA impuse în vederea omologării în cadrul categoriei 4, cea de exigenţă maximă, conform regulamentelor Stadium Infrastructure Regulation Edition 2010. Stadionul trebuia amenajat pe o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, proprietate a municipiului Suceava, aflată la ieşirea din reşedinţa de judeţ înspre Fălticeni. Valoarea investiţiei, derulată, pe durata a 3 ani, era prevăzută la aproximativ 100 de milioane de lei, amenajarea incluzând, de asemenea, piste de atletism, spaţii verzi, parcuri, alei pietonale, drumuri, trotuare şi parcări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: