Ministrul Mediului a cerut Romsilva un raport privind destituirile şi angajările după „cazul Gelu Puiu”

> Pentru fiecare eliberare din funcţie să se prezinte modul în care s-a făcut, iar pentru fiecare angajare să ni se prezinte pregătirea profesională

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a anunţat, miercuri, după „cazul Gelu Puiu” că a cerut un raport privind destituirile şi angajările făcute de RNP Romsilva şi că după ce va primi raportul se vor anunţa şi deciziile.

„Am cerut ieri un raport de la conducerea RNP Romsilva pentru a vedea care au fost posturile care au fost eliberate anul trecut şi cine sunt persoanele care au fost angajate” a spus ministrul Mediului.

El a menţionat că a cerut ca pentru fiecare angajare să se prezinte pregătirea profesională, experienţa persoanei respective, modul în care persoanele care au plecat au fost eliberate din funcţie, dacă au fost eliberate prin demisie, dacă s-a eliberat postul prin demisie sau prin desfacerea contractului de muncă sau prin alte metode.

„Am cerut să văd dacă sunt procese pe rol pentu a clarifica situaţia. Aştept să primesc în cursul zilei de azi raportul de la RNP Romsilva” a mai declarat Tánczos Barna.

„Vreau să văd care este situaţia, dacă persoanele angajate au experienţă, dacă au pregătire în domeniu, dacă vin din Romsilva sau din afara instituţiei. După ce vom avea în cursul zilei de astăzi această evaluare, vom lua o decizie cu privire la cei 16, poate sunt 18, poate sunt 15. Vreau să văd exact situaţia” a declarat ministrul.

El a mai spus că a solicitat reorganizarea RNP, dar fără să afecteze personalul silvic care lucrează, efectiv, în pădure.

Potrivit lui Tánczos Barna, eficientizarea activităţii va trebui să vizeze modul de organizare a direcţiilor, modul de reducere a cheltuielilor administrative şi să se facă o analiză foarte exactă pe cheltuielile indirecte care nu sunt legate de echipamentele de protecţie pentru pădurari, nu sunt legate de salariile pădurarilor şi dotarea lor pentru protecţia personală.

Reamintim că marţi secretarul de stat pentru păduri, suceveanul Gelu Puiu, a demisionat din funcţie după apariţia unei anchete jurnalistice din care reieşea că ar fi schimbat şefi de direcţii silvice din ţară prin ameninţări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: