Ion Lungu oferă ONG-urilor care reprezintă „cu adevărat” societatea civilă o sală unde să-şi desemneze reprezentanţii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va pune la dispoziţie un spaţiu în care reprezentanţii ONG-urilor sucevene care reprezintă „cu adevărat” societatea civilă să se întâlnească şi să-şi desemneze reprezentanţii în Comisia tehnică pentru amenajarea parcului Şipote după ce a primit o reclamaţie că Alin Opincaru era membru de partid când a fost ales prin vot în această comisie.

Lungu a spus că marţi a avut loc prima întâlnire online a Comisiei tehnice pentru întocmirea proiectului tehnic pentru Zona de agrement parc Şipote şi că au fost discuţii pe principii.

El a menţionat că reprezentantul Romsilva a menţionat amenajările permise în pădurile-parc, respectiv, alei realizate din materiale ecologice cu lăţimea de maximum 2 metri, piste de biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, construcţii provizorii din lemn cu suprafaţă construită de maximum 15 mp.

„Sunt limitări destul de severe pentru amenajarea acestui parc Şipote. Noi trebuie să ne încadrăm în ele” a spus Lungu.

În ceea ce priveşte reprezentanţii societăţii civile în Comisia tehnică, primarul Ion Lungu a spus că a primit o reclamaţie că Alin Opincaru era membru de partid la data desemnării în comisie.

„O chestiune care nu-mi face deloc plăcere. Nu ne amestecăm noi în treburile societăţii civile. Este o sesizare la Primărie din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile în care îl contestă pe domnul Alin Opincaru că nu este reprezentantul societăţii civile, că la data la care dumnealui a fost votat era membru al unui partid politic” a spus Ion Lungu.

El a arătat că va sprijini organizaţiile civice să-şi desemneze reprezentanţi în mod democratic.

„Noi le punem la dispoziţie sala de la etajul 5 sau sala de la Teatrul Municipal unde ONG-urile care reprezintă cu adevărat societatea civilă să se întâlnească şi în mod democratic să-şi desemneze reprezentanţii. Nu am vrut să ne amestecăm în treburile societăţii civile, dar apar aceste probleme şi vom fi obligaţi într-un fel sau altul să mediem această situaţie ca să nu spun altfel” a declarat Ion Lungu.

Alin Opincaru a fost preşedinte al Uniunii pentru Bucovina şi a candidat la funcţia de primar din partea acestei formaţiuni politice, dar este şi activist civic şi a fost votat în cadrul unei proceduri agreate de reprezentanţi ai societăţii civile pentru locurile alocate societăţii civile în Comisia tehnică pentru parcul Şipote.

El a fost exclus din partid a doua zi pentru că s-a implicat în acest proiect de modernizare a parcului Şipote. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: