A fost stabilită varianta de traseu pentru drumul de mare viteză Paşcani – Suceava

> Pentru Suceava – Siret sunt în analiză două variante

 Echipa care realizează studiile de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Paşcani – Suceava – Siret a stabilit variantele care sunt luate în calcul.

Astfel, potrivit Hotnews, care citează surse apropiate proiectului, în cadrul documentaţiei Analiză Multicriterială de Traseu etapa 1 au fost studiate pentru fiecare obiectiv în parte câte 7 variante de traseu, iar pentru Paşcani – Suceava a fost stabilit un singur culoar de traseu cu o lungime de circa 46 km şi care merge în mare parte în lungul albiei râului Siret.

Pentru Suceava – Siret se analizează două culoare de traseu diferite, dintre care prima variantă, de 59 km ocoleşte municipiul Suceava prin nord-est şi continuă în lungul albiei râului Suceava până aproape de Rădăuţi şi apoi spre Siret, ocolind oraşul şi localităţile limitrofe prin vest, iar a doua variantă, de 46 km presupune continuarea autostrăzii spre albia râului Siret, ocolind mult municipiul Suceava pe la est şi apoi ocolind şi oraşul Siret tot pe la est.

„Analiza Cost-Beneficiu restrânsă reprezintă principalul criteriu de realizare a documentaţiei AMC etapa 2. De asemenea, în cadrul documentaţiei AMC etapa 2 se vor analiza în detaliu şi criteriile ce au stat la baza elaborării documentaţiei AMC etapa 1 – criteriul tehnic, criteriul economic şi criteriul de mediu” au explicat sursele pentru HotNews.ro.

În analiza multicriterială 2 traseele vor putea suferi modificări punctuale, în special dacă vor fi identificate unele constrângeri de-a lungul traseului, au precizat sursele citate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: