Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a fost înmormântat

Funeraliile regale pentru prinţul Philip au avut loc sâmbătă, la ceremonie putând participa doar 30 de persoane, din cauza contextului pandemic. Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Slujba de înmormântare a prinţului Philip s-a încheiat în mai puţin de o oră, iar Regina Elisabeta a II-a a fost condusă de decanul Windsor în afara capelei.

Regina a fost urmată de membrii familiei regale.

La funerariile regale, corul a interpretat imnul naţional, în timp ce participanţii au stat în picioare. Prinţii William şi Harry au stat în zone alăturate în Capela St. George, în timp ce fraţii şi-au luat rămas bun de la bunicul lor. Cei doi, care au avut o relaţie dificilă în ultimii ani, s-au alăturat grupului de doar 30 de membri ai familiei pentru înmormântare, care a fost redusă din cauza restricţiilor coronavirusului. Participanţii la funeralii au stat aşezaţi separat, aşa că William a stat aşezat împreună cu soţia sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry a stat singur, pentru că Megan nu a putut participa la funeralii.

Sicriul ducelui de Edinburgh a fost transportat de la Castelul Windsor cu Land Roverul său, iar atunci când se îndrepta spre capelă, membrii forţelor armate şi-au plecat capul, în semn de respect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: