Peste 500 de pachete cu produse alimentare de la UE nu au fost ridicate, urmând a fi redistribuite

>În acest an, în două etape, judeţului i s-a repartizat un total de 121.844 de pachete cu alimente şi produse de igienă, valoarea lor fiind de aproximativ 11 milioane de lei

În judeţul Suceava, distribuirea pachetelor de alimente acordate din fonduri externe nerambursabile, prin Programul privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, s-a încheiat. Anunţul a fost făcut de Instituţia Prefectului, care precizează că în judeţ au fost recepţionate 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili. Potrivit sursei citate, 60.389 de pachete au fost distribuite către beneficiarii finali, în timp ce 533 de pachete urmează a fi redistribuite între localităţi, în funcţie de solicitările acestora. Cântărind circa 25 kg, un singur pachet conţine 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, două pungi de câte 400 g de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve din carne de vită de câte 300 g, 3 conserve din carne de porc de câte 300 g, 5 conserve de pateu din ficat de porc de câte 200 g, două cutii de compot de fructe de câte 720 ml, o conservă de gem din fructe de 360 g şi o conservă de gem dietetic din fructe de 360 g.

În 2021, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), finanţat de Uniunea Europeană prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi coordonat în judeţ de Instituţia Prefectului, judeţului nostru i s-a repartizat un total de 121.844 de pachete cu alimente şi produse de igienă, valoarea lor fiind de aproximativ 11 milioane de lei. Beneficiarii acestor pachete sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: