Deputatul USR Radu Ciornei despre coaliţia de guvernare:

Noi suntem fratele mai mic ce poate înfige briceagul în roată

…dar deocamdată nu o vom face

Deputatul USR de Suceava Radu Ciornei a explicat, vineri, la News Bucovina, situaţia existentă în prezent în coaliţia de guvernare, după ce premierul Florin Cîţu l-a revocat pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, iar USR-PLUS a decis să retragă sprijinul acordat premierului.

„Florin Cîţu este un om cu care colaborarea nu va mai decurge atât de bine, dar coaliţia rezistă. Nu se pune problema să ieşim de la guvernare, să ne luăm jucăriile să plecăm. E ca şi cum fratele mai mare trage o palmă fratelui mai mic când sunt în maşină în deşert, iar fratele mai mic bagă două cuţite în cauciucuri. Unde am ajunge?” a spus Radu Ciornei.

El a declarat că cei din USR-PLUS sunt foarte supăraţi.

„A fost ceva foarte urât ce a făcut (premierul – n.n.), dar răzbunarea, ca să spunem aşa, este continuarea reformelor şi vom împinge unele «proiecte-semnătură» ale Alianţei USR-PLUS să intre în fluxul legislativ cât mai curând” a declarat Ciornei.

Deputatul a subliniat că ministrul pe care USR-PLUS îl va nominaliza va fi la fel de dur cu mafia din Sănătate.

El a mai arătat că, dacă PNL nu-l retrage pe Florin Cîţu din funcţia de prim-ministru, nu vor exista repercusiuni de genul boicotării guvernării.

Dacă Florin Cîţu nu va pleca, vom înghiţi în sec

„Dacă nu va pleca Florin Cîţu vom înghiţi în sec. Nu pot să spun că va fi o răzbunare, că nu le mai trecem proiectele sau să trecem alături de PSD o moţiune împotriva Guvernului. Noi suntem fratele mai mic care poate să înfigă briceagul în roată, dar nu o vom face deocamdată. Ar fi un gest de mare imaturitate politică” a spus Radu Ciornei.

El a mai declarat că USR-PLUS are o problemă cu o persoană, Florin Cîţu, care a luat o decizie arbitrară fără consultarea cu partenerii de alianţă.

„Nu putem băga ţara în haos doar pentru că suntem nemulţumiţi de această decizie. Ar fi fost un gest de mare imaturitate politică” a mai spus Radu Ciornei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: