Amendă de 15.000 de lei Primăriei Ilişeşti şi atenţionare pentru Primăria Suceava

Comisari ai Gărzii de Mediu Suceava au verificat, vineri, situaţii semnalate în presă privind depozitări de deşeuri pe terenuri publice din Suceava şi Ilişeşti.

Astfel, pe un teren din spatele staţiei de carburanţi Lukoil Suceava, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava s-au deplasat în zona sesizată, constatând existenţa unor depozitări şi abandonări neconforme de deşeuri în amestec – preponderent deşeuri din construcţii (beton spart, părţi de asfalt, deşeuri lemnoase arse, BCA, coli de azbest precum şi deşeuri vegetale).

Terenul se află în intravilanul municipiului Suceava, făcând parte din domeniul privat al municipiului. Cu ocazia controlului au fost stabilite măsuri şi termene ferme de remediere a deficienţelor constatate.

Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat şi a efectuat verificări şi pe teritoriul administrativ al comunei Ilişeşti, unde a constatat depozitarea neconformă a unui volum semnificativ de deşeuri diverse pe o suprafaţă de cca. 3000 mp de pe islazul comunal din zona numită Ratoş.

 Reprezentanţii Primăriei Ilişeşti spun că în zonă se practică depozitarea necontrolată de deşeuri atât de către populaţia comunei Ilişeşti, cât şi a celor din localităţile limitrofe, zona făcând însă obiectul salubrizării periodice realizate de Primărie, care a aplicat şi sancţiuni contravenţionale persoanelor surprinse abandonând deşeuri, zona fiind monitorizată video.

Garda de Mediu a aplicat Primăriei Ilişeşti o amendă de 15.000 de lei şi a impus salubrizarea amplasamentului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: