Şeful interimar de la Permise şi Înmatriculări Suceava rămâne în arest preventiv

Şeful interimar de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Suceava, inspectorul principal Viorel Andrei Donciu, acuzat de fapte de corupţie, arestat preventiv de Tribunalul Cluj la data de 9 aprilie pentru 30 de zile, rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Cluj, care a respins contestaţia formulată de acesta.

Minuta instanţei: „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul D. V. A. împotriva încheierii penale nr. 374/C din data de 8 aprilie 2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj. Obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare în contestaţie în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 15 aprilie 2021”.

Şeful interimar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPIV) Suceava, inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, a fost reţinut, în urmă cu o săptămână, de DNA Cluj, fiind cercetat într-un dosar privind fapte de corupţie în Maramureş, unde a fost şef al aceluiaşi serviciu.

Donciu este acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influenţă şi acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în data de 4 februarie 2021, Donciu, în calitate şef al SPCRPCIV Maramureş, ar fi cumpărat influenţa unui consilier de la Consiliul Judeţean Maramureş, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeaşi funcţie.

Numirea în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menţinerii sale în funcţie, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deţinute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi cu îndeplinirea oricăror alte atribuţii de serviciu pe care ofiţerul de poliţie le are potrivit funcţiei, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

La data de 1 februarie 2021, la instigarea aceluiaşi consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăţi comerciale.

În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie şi 25 februarie 2021, în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş, Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: