Din nou, secţiile ATI din judeţ fără paturi libere pentru pacienţi cu Covid-19

> 224 de suceveni infectaţi erau spitalizaţi, dintre ei 77 fiind ieri în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 224 de pacienţi Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era de 30, a anunţat, joi, Prefec-tura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.723.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 24 de persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 523 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 108 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 20 se aflau în zona tampon, iar 395 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 108 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 57 prezentau forme medii ale bolii; 32  – forme severe; 18  – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (5 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, joi, de 330 de paturi libere, dintre care 67 pentru pacienţi Covid-19, 244 în sectorul non-Covid şi 19 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu erau disponibile  paturi pentru pacienţi Covid; era 24 de ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi – 37 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare, 24 prezentând forme medii, 8 forme grave, un pacient cu formă critică a bolii) 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 47 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind disponibile paturi.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc 20 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 8 cu forme medii, iar 12 cu forme grave de boală. Internate erau şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 15 locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 27 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (21 cu forme medii, 4 cu forme grave, 2 cu forme critice) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid nu mai era niciun loc liber.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 25 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (9 cu forme uşoare, 16 cu forme medii de boală) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 19 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret  – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (două persoane cu forme uşoare de boală, 5 cu forme medii), fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 166 de locuri pentru bolnavi Covid şi 42 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: