Unanimitate pentru bugetul judeţului

> Aproape jumătate din buget este pentru modernizarea de drumuri judeţene > Gheorghe Flutur: Avem nevoie de investiţii în infrastructură

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, ieri, în unanimitate, bugetul propriu, de 616 milioane de lei, din care aproape jumătate, respectiv 290 de milioane de lei, sunt alocaţi pentru lucrări de modernizare de drumuri judeţene, iar celelalte fonduri pentru dezvoltare sunt direcţionate în principal la Spitalul Judeţean şi la Aeroport.

Gheorghe Flutur a salutat votul în unanimitate dat de consilierii judeţeni suceveni: „Este o unanimitate pentru bugetul judeţului Suceava”.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, din cele 616 milioane de lei, 52% reprezintă cheltuieli de funcţionare şi 48% sunt pentru dezvoltare, cu precizarea că nu s-au prevăzut iniţial sume pentru cheltuieli la obiectivele unde acum se aprobă studii de fezabilitate.

El a mai arătat că, din excedent, CJ Suceava mai are 42 de milioane de lei care vor fi adăugate la buget pentru investiţii, cum ar fi la Spitalul Judeţean Suceava unde, pe lângă cele 8 milioane de lei prevăzute iniţial, urmează să se aloce peste 10 milioane de lei pentru alte investiţii, cum ar fi centrul de oncologie şi înlocuirea reţelei de apă din interior.

„Vom ajunge cu cheltuielile de dezvoltare la 57% din buget” a explicat Flutur.

El a subliniat că are în vedere ca pe viitor să fie în continuare foart atent la cheltuielile de funcţionare, menţionând că a discutat această situaţie şi cu reprezentanţii grupurilor de consilieri PNL, PSD şi PMP.

„La ultima şedinţă am aprobat o organigramă prin care am comprimat aparatul propriu al CJ Suceava. Voi fi foarte atent la încărcarea la maximum cu atribuţiuni a personalului şi nicidecum la mărimea schemelor. Am redus treptat aceste scheme pentru că trebuie să alocăm mai mulţi bani la capitolul de dezvoltare” a spus Flutur.

El a prezentat pe capitole bugetul anului 2021, menţionând că la drumuri judeţene bugetul este 290 de milioane de lei, peste 60 de milioane de euro, fiind un buget record pentru drumuri.

Preşedintele Flutur a precizat că ponderea o reprezintă lucrările la drumul din axa Suceava – Iaşi, pentru care sunt 120 de milioane de euro, sau cele prin PNDL.

Preşedintele CJ Suceava a enumerat câteva dintre investiţii, pe lângă drumul Dărmăneşti – Suceava – Dolhasca, referindu-se la cele care fac legătura cu alte judeţe, cum sunt Panaci – Bilbor, care va asigura legătura cu A8, Mălini – Văleni – Borca, Izvorul Alb, Pleşa, Grădiniţia – Coşna, iar în zona Suplicani, Slătioara – Câmpulung Moldovenesc.

„Avem nevoie de investiţii în infrastructură” a spus Flutur.

În cadrul dezbaterii, mai mulţi consilieri judeţeni au atras atenţia asupra nevoii de modernizare a infrastructurii rutiere judeţene, venind cu exemple de tronsoane de drum care necesită reparaţii sau modernizări. Gheorghe Flutur a spus că, pe rând, vor fi soluţionate toate aspectele semnalate.

La Aeroport se asigură o finanţare de 5,5 milioane de lei, din care 1,7 reprezintă costurile pentru finalizarea Terminalului 2, dar preşedintele CJ a menţionat că şi ISU Suceava va primi finanţare pentru amplasarea a 10 panouri de afişaj în zona turistică a judeţului, în scopul atenţionării privind fenomene meteorologice extreme.

Flutur a mai dat asigurări că DGASPC Suceava are fonduri până la sfârşitul anului şi că nu a procedat ca alte judeţe, care au prevăzut finanţare doar pentru trei trimestre.

Preşedintele CJ Suceava a mai arătat că vor fi efectuate şi multe studii de fezabilitate pentru proiecte care urmează să fie finanţate, cum ar fi şoseaua de centură Gura Humorului sau subtraversarea între corpurile Spitalului Judeţean.

Gheorghe Flutur s-a arătat încrezător că în acest an lucrările de investiţii vor fi executate, mai ales că finanţarea le este asigurată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: