Deşi nu se cunoaşte de unde vor veni banii

Municipiului Suceava pregăteşte un consistent portofoliu de proiecte

>„Încă nu se ştie exact cum vor fi acestea finanţate, în cadrul POR sau PNRR, dar noi vrem să le avem pregătite, astfel încât, la momentul respectiv, să le depunem” a declarat primarul Ion Lungu

„Suntem în faza în care pregătim proiecte pentru perioada următoare” a făcut cunoscut Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, după ce ieri, la ora 13, s-au purtat discuţii online cu reprezentaţii Băncii Mondiale şi ai Ministerului Dezvoltării pe tema actualizării Strategiei Integrate de Dezvoltare (SIDU) a reşedinţei de judeţ.

Lungu arată că, de asemenea, pentru urgentarea demersurilor, săptămâna viitoare va avea loc şi o întâlnire cu primarii localităţilor din Zona Urbană Funcţională (ZUF), întrucât documentaţia SIDU trebuie finalizată până pe 30 iunie.

Primarul Sucevei arată că primul proiect depus ar urma să fie cel pentru achiziţionarea cu fonduri externe nerambursabile a 80 de autobuze electrice pentru transportul de călători metropolitan, unul în „oglindă” cu cel din reşedinţa de judeţ. Alte două proiecte sunt cele ale Universităţii „Ştefan cel Mare”, respectiv cele ale Campusului universitar de la Moara şi Parcului tehnologic „Bucovina”, în cadrul clusterului de bioeconomie realizat în de către USV în parteneriat cu executivele judeţene Suceava şi Botoşani şi cu Primăria Suceava. La cele deja menţionate se adaugă proiectele a 12 unităţi de învăţământ pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor, dar şi de digitalizare a actului educaţional şcolar. Ion Lungu a ţinut să arate că deja sunt contractate întocmirea documentaţiile pentru proiectele de realizare a parcărilor supraterane; a pasajelor subterane; a pistelor pentru biciclete; pentru modernizarea parcului Şipote; modernizarea Curţii Domneşti; reabilitarea stadionului Iţcani; reabilitarea reţelelor sistemului centralizat de termoficare; construirea unei grădiniţe la Şcoala Gimnazială Nr. 1; construirea unei creşe; construirea de locuinţe sociale şi de locuinţe pentru tineri; pentru amenajarea unui hub de afaceri la Dragomirna. „Creionăm proiectele pe care vrem să le promovăm. Încă nu se ştie exact cum vor fi acestea finanţate, în cadrul POR sau PNRR, dar noi vrem să le avem pregătite, să facem studii de fezabilitate, să aprobăm indicatorii tehnico-economici, să avem posibilitatea, la momentul respectiv, să le depunem” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: