Ion Lungu ceartă societatea civilă şi partidele care vor să-şi asume merite pentru parcul Şipote

> „15 ani m-am zbătut să aduc parcul Şipote la Suceava”, a reamintit edilul-şef, precizând că „meritul este al municipalităţii” şi că proiectul va fi făcut la iniţiativa primarului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, componenţa comisiei tehnice care va stabili tema de proiect pentru parcul Şipote şi a cerut să nu-şi asume alţii meritele…

Astfel, din partea USV, în comisie va fi Cezar Valentin Tomescu, din partea Ordinului Arhitecţilor vor fi Corina Roncea, Florin Manole şi Bogdan Adomniţei ca membri titulari, iar Alexandru Olteani şi Iulia Cosovan membri de rezervă, din partea Direcţiei Silvice Ovidiu Morari, din partea Direcţiei pentru Cultură Aurel Buzincu, din partea societăţii civile Alin Opincaru şi Sînziana Râşca. Din comisie vor mai face parte directorii direcţiilor de urbanism, fonduri europene şi de patrimoniu din Primăria Suceava.

Primarul a spus că această comisie va stabili tema de proiectare care se va aproba în CL, unde se vor stabili comisia de concurs şi modalitatea de desfăşurare a acestuia.

„Văd că se încearcă a se confisca politic acest proiect de reabilitare a parcului Şipote din partea partidelor politice şi chiar din partea societăţii civile. Văd reprezentanţi ai societăţii civile care încearcă să-şi dea importanţă că ei au un merit deosebit în acest proiect. Eu spun foarte clar aici şi trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Totuşi, meritul este al municipalităţii, de 15 ani de zile m-am bătut, m-am zbătut să aduc parcul Şipote la Suceava. Am reuşit, sigur, nu singur. Am mulţumit celor care m-au ajutat” a spus Ion Lungu.

El a precizat că nu doreşte politizarea acestui subiect.

„Eu zic să nu politizăm, să nu încercăm să ne asumăm, ca partide politice din Consiliul Local, să facă proiect de hotărâre. Proiectul de hotărâre va fi făcut la iniţiativa primarului şi, sigur, dacă vor fi şi grupuri de consilieri, vor fi şi ele pe acest proiect de hotărâre” a mai declarat Ion Lungu.

 „Fac un apel să facem o treabă bună în ceea ce ne-am propus la parcul Şipote şi să lăsăm această asumare de merite şi confiscare pe criterii politice sau de societate civilă” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: