Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Table, cataloage şi carnete de elev electronice în unităţile de învăţământ din municipiul Suceava

> În cadrul PNRR şi POR vor fi promovate proiectele de amenajare a Campusului universitar Moara şi Parcului industrial „Bucovina”, din Lunca Sucevei 

Până pe 30 iunie a.c. va fi actualizată Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a municipiului Suceava, a anunţat primarul Ion Lungu, precizând că SIDU este revăzută în cadrul Zonei Urbane Funcţionale (ZUF) realizate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Banca Mondială, etapa următoare fiind cea a întocmirii şi depunerii proiectelor de atragere de finanţare nerambursabilă. În acest sens, după cum v-am mai informat, şeful municipalităţii sucevene a avut recent întâlniri cu prof. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, precum şi cu reprezentanţii a 12 unităţi de învăţământ preuniversitar.

Ion Lungu a spus că întrevederile au avut ca scop identificarea, pregătirea şi promovarea de proiecte cu fonduri europene finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi prin Programul Operaţional Regional (POR) 2021-2027.

Astfel, municipiul Suceava ar putea fi partener cu Universitatea „Ştefan cel Mare” în proiectul de amenajare a Campusului universitar de la Moara, care va fi promovat în cadrul PNRR, Pilonul III „România educată. Învăţământ dual, profesional şi tehnic”, din Zona Urbană Funcţională făcând parte şi comuna Moara. Municipiul Suceava se va asocia cu USV şi Consiliul Judeţean Suceava în Proiectul „Tehno Parc Bucovina”, parc industrial care ar urma să fie construit în Lunca Sucevei, pe terenul Centralei Electrice de Termoficare (CET), cu finanţare atrasă prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 5, „O regiune puternică”.

„Totodată, avem un proiect pe componenta de digitalizare a PNRR, care presupune achiziţionarea de table electronice, cataloage electronice şi carnete de elev electronice” a declarat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI