Deputatul PNL Angelica Fădor, după discuţii la CNAIR privind Autostrada Nordului:

Studiile de fezabilitate vor fi finalizate în vara anului viitor

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, ieri, după ce a purtat discuţii cu directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, că studiile de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, Suceava – Baia Mare, urmează să fie finalizate în iunie 2022.

Ea a spus că pentru lotul 3, Suceava – Vatra Dornei, de 107 km, lucrarea a fost câştigată de asocierea Best Consulting & Design SRL şi Ingeneria Specializada Obra Civil e Industrial SA pentru preţul de 14,475 milioane de lei, cu finanţare asigurată 85% din fonduri externe nerambursabile şi 15% cofinanţare naţională. Lucrările vor începe din data de 28 aprilie a.c., având ca termen de predare 28 iunie 2022.

Pentru lotul 2, Vatra Dornei – Bistriţa, de 83 km, proiectantul este Explan SRL, care va executa lucrarea pentru 15,79 milioane de lei, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi în 22 aprilie, cu termen de predare în 22 iunie 2022.

În ceea ce priveşte primul lot al acestui drum de mare viteză, Bistriţa – Baia Mare, de 145 km, unde rezultatul licitaţiei a fost contestat, Curtea de Apel a respins contestaţia şi urmează să fie reevaluată oferta câştigătoare şi, în circa o lună de zile, semnat contractul de execuţie.

„Sunt veşti bune de la CNAIR care confirmă astfel că se încep studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale Autostrăzii Nordului, un proiect pe care, în calitate de parlamentar de Suceava, l-am iniţiat şi susţinut în Parlament şi a devenit lege” a spus Fădor.

Ea a arătat că vor fi în curând veşti şi de la Consiliul Judeţean Suceava pentru studiul de fezabilitate al şoselei de centură Gura Humorului.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dl Gheorghe Flutur, face toate demersurile pentru ca acest drum să fie o realitate în cel mai scurt timp posibil” a spus deputatul PNL.

Ea şi-a exprimat încrederea că proiectul va fi mult accelerat pentru că actuala guvernare este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi care este deficitară şi îşi doreşte să se intre mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor de construcţie.

„Este foarte important pentru noi ca acest drum să fie cât mai repede realizat pentru dezvoltarea zonei, atragerea de investiţii şi de turişti” a mai spus Angelica Fădor. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: