Cu două săptămâni mai repede

S-au finalizat lucrările de modernizare a sediului Primăriei Suceava

> Primarul Ion Lungu: Cred că este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraş

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că au fost finalizate lucrările la proiectul de modernizare a sediului Primăriei Suceava, proiect intitulat „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava”.

El a arătat că prin acest proiect s-au izolat pereţii, s-a schimbat cortina din faţa Primăriei, s-au realizat izolaţii la tavan şi subsol, s-a schimbat instalaţia termică, s-au  montat pompe de căldură tip sol-apă, s-a montat un răcitor (chiller) pentru  instalaţia de răcire/încălzire aer, au fost montate la uşile de intrare perdele de aer cald, s-a înlocuit instalaţia electrică şi s-au montat lămpi tip LED. De asemenea s-au montat, pe terasă, instalaţii cu panou fotovoltaic pentru prepararea apei calde.

Potrivit primarului, valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 9.134.152 lei, din care 7. 513.488,93 lei fonduri europene şi 1.620.663 lei contribuţia municipalităţii.

Ion Lungu a subliniat că lucrarea a fost terminată cu două săptămâni mai repede faţă de termenul prevăzut, care era de 30.04.2021, cu toate că a fost întreruptă 3 luni de zile anul trecut, din cauza pandemiei.

„Felicit firmele sucevene care au lucrat la acest proiect, respectiv asocierea dintre SC Loial Impex SRL cu SC Casa Grup SRL, pentru că au făcut o lucrare de calitate şi în termen” a declarat primarul.

El a menţionat că la recepţia formală de marţi a oferit o şampanie muncitorilor care au lucrat în condiţii grele la proiect, în această perioadă de pandemie.

„Ca urmare a acestui proiect, pe lângă schimbarea înfăţişării primăriei  – cred că azi este una din cele mai frumoase clădiri din oraş –, s-au redus substanţial costurile de funcţionare energetice ale  clădirii. Vom reabilitata pe fonduri europene în exerciţiul financiar 2021-2027 şi alte  clădiri publice din subordinea Primăriei” a mai declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: