Prima convenţie anuală încheiată de Ministerul de Externe francez cu Alianţa Franceză din Suceava

> Documentul a fost semnat de ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer, şi de rectorul USV, Valentin Popa

Ministerul Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale al Franţei, prin ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer, a semnat, la data de 30 martie,  prima convenţie anuală cu Alianţa Franceză din Suceava, reprezentată de preşedintele acestei structuri, Valentin Popa, rectorul USV.

Potrivit unui comunicat de presă, colaborarea dintre ministerul francez şi Alianţa Franceză de la Suceava se face în baza legislaţiei române în vigoare, precum şi a convenţiei dintre minister şi Fundaţia Alianţa Franceză de la Paris, intrată în vigoare la data de 1 ianuarie 2008.

„Alianţa Franceză de la Suceava, împreună cu ministerul francez şi cu susţinerea financiară a acestuia, dar şi pe baza unor fonduri atrase, va desfăşura activităţi în domeniul învăţării limbii franceze ca limbă străină, al formării profesorilor şi diversificării ofertei de predare-învăţare, al acţiunilor culturale şi artistice, al dezvoltării unui centru de documentare şi resurse, acţiuni de cooperare” se menţionează în comunicat.

Alianţa Franceză de la Suceava funcţionează ca entitate autonomă începând cu data de 25 martie 2021. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: